Ko koga ovde zeza?!
Foto: KURIR

Dogovorili se da će nastaviti dogovore

Ko koga ovde zeza?!

Politika -
Predstavnici DS i SPS-JS-PUPS kažu da se razgovori intenziviraju, a novi sastanak o vladi najavljuju tek za nekoliko dana

BEOGRAD - Ko puževi.Ako ovim tempom budu nastavili da intenziviraju razgovore o formiranju vlade, političari koji već 49 dana pregovaraju dogovoriće se o izgledu kabineta u Nemanjinoj 11 do kraja godine. Ako i dotad uspeju.Termin „intenzivirati razgovore“ lideri DS i SPS prvi put su upotrebili 12. juna nakon zajedničkog sastanka. Tada su rekli da će se za nekoliko dana znati ko će činiti okosnicu nove vlade i da će njihovi saradnici „narednih dana“ razgovarati o strukturi vlade, ministarstvima, podeli nadležnosti i odgovornosti. Od tada je prošlo deset dana, a sve što se desilo je to da su se opet dogovorili da će se „razgovori intenzivirati“.Dok neki nemaju pojma kako teku pregovori, lider PUPS Jovan Krkobabić kaže da „ne može ništa da nam kaže o ovome“. Na naše pitanje zašto je tako misteriozan, Krkobabić senior odgovara: „Zato što ste bezobrazni i pišete svašta! Zato s vama nema razgovora.“ Krkobabić je, ipak, za agenciju Tanjug malo kasnije progovorio:- Uveren sam da će se za nekoliko dana formirati vlada. Danas i sutra neće biti razgovora o vladi jer treba da se okupi širi krug ljudi koji treba da se uključe u njih. Ja vam, međutim, zasad neću reći o kome je reč - kazao je Krkobabić. On nije želeo da precizira za koliko dana ćemo dobiti vladu.Njegov koalicioni partner Dragan Marković Palma, s druge strane, jada se da vladu nije tako lako sastaviti:- Dogovoreno je da razgovori budu nastavljeni iduće sedmice.Potpredsednica SPS Slavica Đukić-Dejanović čak kaže da nije obaveštena o zaključcima razgovora lidera njene koalicije s Tadićem u petak veče.- Nisam učestvovala u pregovorima, spavala sam noćas. Pratim preko medija i vidim da se ništa spektakularno nije dogodilo. Prema informacijama učesnika pregovora, dogovoreno je da se razgovori intenziviraju. U ime SPS pregovara Ivica. On će reći kada se bude zaključio dogovor ili saopštiti da dogovora nema - kaže Dejanovićeva i dodaje da je neophodno frekventnije obavljati razgovore kako bi se znalo ko čini većinu.Njen stranački kolega, ministar Milutin Mrkonjić, na novinarsko pitanje kada će vlada biti formirana, samo je kroz smeh odgovorio:- Nikad!

Đukić-Dejanović: Nisam učestvovala u pregovorima, spavala sam noćas
Đukić-Dejanović: Nisam učestvovala u pregovorima, spavala sam noćas

Mlađan Dinkić
Mlađan Dinkić

Dinkić: „Patrljak vlada“ nije realnaLider URS je juče s novinarima na Tviteru polemisao o brzini formiranja nove vlade, pa je, između ostalog, napisao:- Valjda vam je jasno da vreme kupuju oni koji su u žiži i oni koji puštaju razne „varijante“ novinarima.A informaciju da bi buduća vlada mogla da bude sastavljena od „delova“ URS i LDP, Dinkić je prokomentarisao rečima: - To je klasičan spin u cilju kupovine vremena. Ta tzv. patrljak vlada mi se ne čini kao realan scenario.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track