USKORO KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DIJANE HRKALOVIĆ: Policijski sindikat Srbije: Dve godine smo meta napada vrha MUP-a, VIŠE NEĆEMO DA ĆUTIMO!
Foto: Fonet

USKORO KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DIJANE HRKALOVIĆ: Policijski sindikat Srbije: Dve godine smo meta napada vrha MUP-a, VIŠE NEĆEMO DA ĆUTIMO!

Politika -

BEOGRAD - Reprezentativni Policijski sindikat Srbije najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv Dijane Hrkalović, državnog sekretara u MUP Srbije, zbog niza neistina koje je iznela u gostovanju na Televiziji Pink.

- Policijski sindikat Srbije već dve i po godine je meta napada vrha MUP Srbije samo zato što nećemo da ćutimo, već se borimo za prava policajaca i svih zaposlenih u MUP Srbije, ali i Srbiju. Upravo smo mi iz Policijskog sindikata Srbije sprečili ulazak Kosova u Evropsku policijsku uniju, najveću krovnu organizaciju policajaca u Evropi. Mi smo dokazali patriotizam Srbiji, a pozivamo da Hrkalovićeva, ministar policije Nebojšu Stefanović i politički deo starešina u MUP Srbije kažu gde su branili Srbe na Kosmetu.

Za nas se zna gde smo bili 1998. i 1999. godine, ali gde su oni bili?

Umesto da javnost dobije odgovor kako radi fabrika koja je 10 puta gorela za dve godine, zbog čega je poginuo hrabri vatrogasac Milan Rmuš, vrh MUP priča o nabavci opreme. PSS je do sada donirao opreme policajcima vredne preko 35 miliona dinara, štampače, čizme, majice, uniforme, umesto ministar Stefanović i Hrkalovićeva da se time bave, kaže se u saopštenju Policijskog sindikata Srbije.

Sledećih dana PSS je najavio da će u javnost izaći sa podacima o spornoj nabavci tonera za štampače za MUP Srbije u ovoj godini, vrednoj preko 4 miliona evra.

- Dok vrh MUP troši pare na tonere preko jedne poznate firme, PSS treba od članarine da kupuje opremu policajcima - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Podsetimo, Dijana Hrkalović je danas gostujući na TV Pink izjavila da su apsolutno netačne tvrdnje pojedinih sindikata da oprema vatrogasna nije adekvatna, te da je cilj tih sindikata da takvim ocenama uruše ugled vatrogasaca. S druge strane Reprezentativni policijski sindikat traži od Hrkalovićke da javnost treba da dobije odgovor kako radi fabrika koja je 10 puta gorela za dve godine, i zbog čega je poginuo hrabri vatrogasac Milan Rmuš, što nije nigde Hraklovićka u svojoj izjavi nijednom spomenula.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja