ZVANIČNA POSETA: Vučić u BiH 7. i 8. septembra
Foto: Fonet

ZVANIČNA POSETA: Vučić u BiH 7. i 8. septembra

Politika -

SARAJEVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće BiH početkom septembra, izjavio je danas predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović.

"Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na naš poziv, u zvaničnoj poseti BiH 7. i 8. septembra 2017", naveo je Čović na Tviteru.

Poseta Sarajevu prethodnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića je više puta bila najavljivana, ali nikada nije realizovana.

Čović je u ponedeljak rekao da bi krajem avgusta ili početkom septembra BiH trebalo da posete predsednik Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, a da bi se posle moglo razgovarati i o trilateralnom sastanku.

"Svrha ovih susreta je da se BiH, ponovo, na jedan pozitivan način stavi u središte njihovih zanimanja, kao i da se razgovara o svim otvorenim pitanjima od značaja za sve tri zemlje", kazao je Čović u intervjuu za Večernji list, izdanje za BiH.

On je tada ocenio da poseta Vučića BiH ima posebnu težinu, jer se u prethodnom periodu jako dugo dogovarala i poseta prethodnog predsednika

Srbije Nikolića.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track