MALOM PIKASU IZ AVGANISTANA VUČIĆ PONUDIO SRPSKI PASOŠ: Farhad prodaje svoje slike da spase bolesnog srpskog dečaka
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ponuđeno mu da sa porodicom ostane u Srbiji

MALOM PIKASU IZ AVGANISTANA VUČIĆ PONUDIO SRPSKI PASOŠ: Farhad prodaje svoje slike da spase bolesnog srpskog dečaka

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas porodicu 10-godišnjeg Farhada Nurija iz Avganistana, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Farhad Nuri, koji sa roditeljima i braćom privremeno boravi u Centru za izbeglice u Krnjači, prodajom svojih crteža učestvovao je u prikupljanju novca za lečenje sedmogodišnjeg dečaka iz Srbije.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je danas ponudio državljanstvo porodici 10-godišnjeg Farhada Nurija izbeglice iz Avganistana, koji je prodajom svojih crteža učestvovao u prikupljanju novca za lečenje sedmogodišnjeg dečaka iz Srbije, i obećao posao ocu porodice, kako bi mogli da ostanu u našoj zemlji.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik je kazao da mu je želja da zadrži "slikarski, ali i ljudski talenat" Fahrada Nurija i njegove porodice. Vučić je malom Farhadu ponudio stipendiju, da bi mogao da nastavi da slika, a njegovom ocu posao, te državljanstvo za sve.

Farhad Nuri, koji sa roditeljima i braćom privremeno boravi u Centru za izbeglice u Krnjači, kazao je da bi želeo da ostane u Srbiji, iako je porodica nameravala da ode u Švajcarsku.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Moje je da ponudimo da budete građani Srbije. Mi bismo bili počastvovani ako bi vi to prihvatili", rekao je Vučić. Znam koliko ste dugo putovali da biste došli do Srbije, sa koliko problema ste se suočavali i da je vaša konačna želja da idete u Švajcarsku. Hoću da vam ponudim, a imate vremena, pošto planirate u januaru da idete u Švajcarsku, da ostanete u Srbiji.

Srbija nije bogata kao Švajcarska, ali molim vas da obiđete Beograd i bolje ga upoznate, te vidite koliko je ovo lep grad. Ako se odlučite da ostanete u Srbiji mi bismo vam dali državljanstvo odmah - kazao je Vučić prilikom prijema porodice Nuri u sedištu predsednika Republike.

Ukazao je da Srbiji nedostaju gipsarski moleri, te dodao da je siguran da će otac dobiti posao, od kojeg će porodica moći pristojno i lepo da živi u Srbiji. Dodao je da ima više firmi koje su zainteresovane da zaposle Farhadovog oca, jer im nedostaju majstori njegovog profila i zanata.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Ja sam peti predsednik Republike Srbije, ti bi mogao biti 10 ili 11. Stvarno mislim da bi mogao da budeš predsednik, samo da radiš vredno. Imaš sva prava da budeš predsednik Srbije - poručio mu je Vučić.

U razgovoru sa predsednikom Fahrad Nuri je rekao da bi on želeo da ostane u Srbiji. - Želim da živim u Srbiji. Dobro se osećamo u Srbiji - kazao je na srpskom i zahvalio se Srbiji na svemu što čine za njegovu porodicu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Cifra da glava zaboli! Pogledajte vrednost srpske imovine na Kosovu koju je Priština otela!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track