Dveri i Zdrava Srbija potpisali sporazum o zajedničkom delovanju
Foto: Marina Lopičić

Opozicioni front

Dveri i Zdrava Srbija potpisali sporazum o zajedničkom delovanju

Politika -

BEOGRAD -Lideri Pokreta Dveri Boško Obradović i Zdrave Srbije Milan Stamatović danas su potpisali sporazum o zajedničkom političkom delovanju čiji je cilj mirna smena aktuelne vlasti.

Obradović i Stamatović su posle potpisivanja istakli i da je danas počelo stvaranje patriotskog opozicionog fronta koji je otvoren za sve stranke, sindikate i udruženja gardjana koji dele iste vrednosti.

Na konferenciji je naglašeno i da su predstojeći beogradski izbori, kao i izbori u još deset lokalnih samouprava prva prilika za zajednički nastup i početak smene "nakaradne vlasti".

"Obavezujemo se na zajedničku saradnju u borbi za smenu aktuelne republičke vlasti i stvaranje širokog narodnog opozicionog fronta koji treba da izadje na sledeće izbore na svim nivoima", rekao je lider Dveri.

Obradović je naveo i da je danas veliki dan za opozicionu scenu jer se, kako je naveo, radi o prvom, posle mnogo godina ukrupnjavanju opozicije.

"Mi dolazimo iz unutrašnjosti, iz zapadne Srbije i to njenog nepokretnog dela gde Srpska napredna stranka nema apsolutnu vlast", rekao je on izrazivši uverenje da će tako biti i u celoj Srbiji.

Obradović je rekao i da se Dveri i Zdrava Srbija zalažu za iste nacionalne vrednosti - očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, bližu saradnju s Rusijom i da su protiv ulaska u EU i NATO.

"Naše jedinstveno je potpuno", rekao je on, istakavši da saradnja neće biti moguća sa onima koji pod firmom opozicije saradjuju sa SNS.

U tom kontekstu pomenuo je Demokratsku stranku i njenog lidera Dragana Šutanovca, istakavši da Dveri i Zdrava Srbije ne žele da posle smene režima Aleksandra Vučića na vlast dodje "gori Vučić".

Stamatović je rekao da Zdrava Srbije kao ni Dveri nikada nisu koketirali sa Vučićem i da im je to prednost.

Naveo je da ih vlast, kao i sve koji drugačije misle naziva kriminalcima, vredja i diskredituje na razne načine i istakao da ih to neće uplašiti.

"Ne želimo da menjamo vlast na ulici već na izborima", rekao je Stamatović koji je pozvao sve stranke na saradnju u vezi obezbedjivanja fer i demokratskih uslova za izbore.

On je naveo i da birački spiskovi moraju biti provereni i sredjeni, a mediji slobodni kao i da je neophodno da Vučić prestane da zlouptrebljava državne institucije.

Oštro je kritikovo ekonomsku politiku vlade, istakavši da Srbija nema službu za zaštitu nacionalne ekonomije.

Naveo i da opština Čajetina nije mogla da dobije ni dozvolu za izgradnju panoramske gondole a kamoli neku subvenciju dok strani investitorima nemaju s tim nikvih problema.

"Borićemo se da zaštitimo domaće poljoprivredne proizvodjače i radnike", rekao je Stamatović.

Dveri i Zdrava Srbije su principe zajedničko političkog delovanja sublimirali u preobraženjsku deklaraciju od 15 tačaka.

"Mi smo srpski rodoljubi i zaštita srpskog nacionalnog i duhovnog identiteta kao i srpskih nacionalnih i državnih intersa, za nas je uvek na prvom mestu", jedna je od tačaka te deklaracije.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kokeza se obogatio na grbači naroda, od aerodroma dobio 32,5 miliona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track