ZVANIČNA POSETA BIH: Predsednik Vučić doputovao u Sarajevo, dočekan uz vojne počasti
Foto: Dragana Udovičić

Gust raspored aktivnosti

ZVANIČNA POSETA BIH: Predsednik Vučić doputovao u Sarajevo, dočekan uz vojne počasti

Politika -

SARAJEVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Sarajevo, gde će se tokom svoje prve bilateralne posete BIH u svojstvu šefa države sastati sa članovima Predsedništva Draganom Čovićem, Bakirom Izebegovićem i Mladenom Ivanićem.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučiću je na sarajevskom aerodromu priređen svečani doček. I ispred sedišta Predsedništva BiH priređen mu je svečani doček uz vojne počasti. Vučića, koji predvodi delegaciju Srbije u zvaničnoj poseti BIH, dočekao je predsedavajući Predsedništva BIH Dragan Čović, a svečanoj ceremoniji su prisustvovali i članovi tog tela Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić.

Himne Srbije i BiH čule su se u Sarajevu prvi put posle šest godina, koliko nije bilo sastanaka na predsedničkom nivou, a očekivanja od ove posete, posebno na ekonomskom planu, su značajna. Inače, u delegaciji sa Vučićem su i potpredsednici Vlade Srbije Rasim Ljajić i Zorana Mihajlović.

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je da očekuje mnogo od Vučićeve posete Sarajevu, jer postoji mnogo otvorenih pitanja između dve zemlje.

Nakon tet-a-tet sastanaka sa članovima Predsedništva, planirano je da se predsednik Vučić i predsedavajući Predsedništva BIH Dragan Čović obrate medijima.

Programom posete planirano je da se predsednik Vučić sastane sa rukovodstvom Istočnog Sarajeva i da obiđe radove na izgradnji Javno-zdravstvene ustanove "Bolnica Istočno Sarajevo".

Vučić će posetiti i Hram rođenja presvete Bogorodice - Sabornu crkvu u Sarajevu, gde će se sastati sa Mitropolitom dabrobosanskim g. Hrizostomom.

Drugog dana posete, razgovaraće sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Predsednik Vučić sastaće se i sa predsedavajućim Savetu ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem.

Predsednik Srbije u BIH boravi danas i sutra i to je prva poseta iz Srbije na predsedničkom nivou nakon šest godina.

Nakon tet-a-tet sastanaka sa članovima Predsedništva, planirano je da se predsednik Vučić i predsedavajući Predsedništva BIH Dragan Čović obrate medijima. Programom posete planirano je da se predsednik Vučić sastane sa rukovodstvom Istočnog Sarajeva i da obiđe radove na izgradnji Javno-zdravstvene ustanove "Bolnica Istočno Sarajevo".

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić će posetiti i Hram rođenja presvete Bogorodice - Sabornu crkvu u Sarajevu, gde će se sastati sa Mitropolitom dabrobosanskim g. Hrizostomom.

Drugog dana posete, razgovaraće sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predsednik Vučić sastaće se i sa predsedavajućim Savetu ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track