Najnovije vesti

Zoran Pašalić: Nisam dobio izveštaj od policije o slučaju Savamala
Foto: Fonet

Neobavešten

Zoran Pašalić: Nisam dobio izveštaj od policije o slučaju Savamala

Politika

Pašalić je ponovio da je još 2016. godine kod zaštitnika „pravno arhivirano“ sve što je trebalo u vezi s rušenjem objekata u Hercegovačkoj ulici

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je juče da njegova kancelarija još nije dobila izveštaj unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova o „slučaju Savamala“.

- Mislim da još nismo primili izveštaj - rekao je Pašalić novinarima u Beogradu. On je dodao da će institucija ombudsmana reagovati kada taj izveštaj bude dobila.

Pašalić je ponovio da je još 2016. godine kod zaštitnika „pravno arhivirano“ sve što je trebalo u vezi s rušenjem objekata u Hercegovačkoj ulici.

- Mi čekamo da sudovi i tužilaštvo urade svoj posao, što je po zakonu, a onda ćemo reagovati - kazao je Pašalić.

Podsetimo, u noći između 24. i 25. aprila 2016. godine osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja „Beograd na vodi“.

Građani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju im lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

Tadašnji zaštitnik građana Saša Janković objavio je izveštaj o kontroli rada policije te noći, iz kog se vidi da je iz vrha policije službenicima naređeno da tako postupe, a načelnik Komunalne policije Nikola Ristić je u razgovoru s Jankovićem tvrdio da građani nisu pozivali Komunalnu policiju, iako se pokazalo suprotno.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...