ŠOK INTERVJU MILUTINA MRKONJIĆA: Sloba je poslednji ozbiljan državnik, a ovo sa gužvama u gradu je pravo silovanje! A TEK ŠTA JE REKAO ZA BEKUTU
Foto: Nebojša Mandić

POČASNI PREDSEDNIK SPS

ŠOK INTERVJU MILUTINA MRKONJIĆA: Sloba je poslednji ozbiljan državnik, a ovo sa gužvama u gradu je pravo silovanje! A TEK ŠTA JE REKAO ZA BEKUTU

Politika -

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije otkrio je za koga bi se opredelio između Miloševića i Vučića, da li mu smeta gužva u saobraćaju zbog radova na putevima, šta misli o novom auto-putu Ljig - Čačak, ali i kako je zaradio prvi honorar.

Vučić ili Sloba?

Pa Sloba je poslednji ozbiljni državnik sa ovih prostora, pa ne bih da komentarišem dalje.

Kako pamtite Slobu?

Kao izvanrednog prijatelja, sjajnog političara, kao divnog čoveka, domaćina, koji je verovao svojim saradnicima. On je znao kako da u tim teškim vremenima provede Srbiju kroz to stanje ratova i da donese Srbiji taj famozni Dejtonski sporazum kao i Rezoluciju 1244.

Zorana ili Velja?

Ne znam ko je Zorana. Velja je dobar inženjer.

Smeta li Vam gužva u saobraćaju zbog radova u gradu?

Smeta jer je to dokaz starih vremena kada se pred svake izbore dešava nešto u gradu i onda se stvara panika. Za mene su radovi u gradu bili dozvoljeni do 1. septembra. Tada kraj. Tada počinje školska godina, idu deca u školu i nema gužve. A ovo je suviše veliko silovanje da stvarno mislim da je posledica krajnjeg nedostatka stručnosti u strukturama grada koji taj posao vode.

Kako ste zadovoljni auto-putem Ljig-Čačak?

Vrlo sam zadovoljan i podsećam da sve ono što se danas gradi na auto putevima, koridorima 10 i 11, je započeto u mandatu vlade u kojoj sam ja bio ministar, i u mandatu vlade Mirka Cvetkovića. zadovoljan sam jer posao ide i samo ne treba unositi paniku među građevinare od strane ministara koji šetaju i prave buku, nego pustiti ljude da završe posao.

foto: Nebojša Mandić

Gde se sklapaju bolji poslovi u kafani ili kabinetu?

Moje iskustvo je da se to uglavnom radi po kafanama, i ne samo kod nas nego i u svetu. Najveće poslove u svom mandatu sam pravio u kafani.

Kad bi se snimao film o vašem životu koji bi to žanr bio?

Dobro neću da kažem pornografija, ali to bi bila neka rijaliti zabava. Jer moj život je uglavnom vezan za gradilišta i terene što je jedna ozbiljnija stvar i kafane što je druga neozbiljnija stvar koja daje taj deodoljiv šarm rijalitija mom životu.

Kako ste zaradili prvi honorar i kako ste ga potrošili?

Pošto nisam bio baš najbolji student, iako sam na vrem ezavršio sve 4 godine, otac me je naterao da odem jedno vreme u Nemačku kod strica. Tamo sam nosio džakove mesec, dva dana. Odmah sam se vratio i završio školu.

I za kraj, da li biste zaista dali dušu đavolu za merak?

Već sam dao dušu đavolu, pravo da vam kažem jer ima jedna stara poslovica - Ko se sa pevaljkom druži, sahranjuje ga opština. Neće Bekuta da se naljuti...

Kurir.rs/Sputnjik

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Novi detalji misterioznog ubistva Jelene Marjanović ! Ko su pomagači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track