SINIŠA KOVAČEVIĆ: Ako opozicija može negde da dobije izbore, to je Beograd
Foto: Beta

potrebna sloga

SINIŠA KOVAČEVIĆ: Ako opozicija može negde da dobije izbore, to je Beograd

Politika -

BEOGRAD - Dramaturg Siniša Kovačević izjavio je u Novom danu da misli da će izbori u Beogradu zaista biti održani u decembru, kako pišu beogradski mediji, jer smatra da Srpskoj naprednoj stranci (SNS) kasniji termin ne odgovara zbog toga što se podrška u glavnom gradu kruni zbog raznih afera.

foto: Google Street View

"Na čelu Beograda je sve ono što je preletelo u SNS, oni nemaju nijednog svog čoveka da ga stavi među te 'kompletne idiote' kako to kaže predsednik stranke (Aleksandar Vučić). Kad pogledate tu grupu 'kompletnih idiota' čine 'preletači', ljudi koji su bili drugi ili treći ešalon nekih drugih stranaka, konkretno Demokratske stranke ili Demokratske stranke Srbije", rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, zbog svih afera teško će biti argumentovati kako to da Beograd glasa za SNS i zbog toga se vidi da je žurba opravdana.

Govoreći o opoziciji, Kovačević smatra da je u neugodnoj situaciji zbog kratkog vremena.

"Opozicija nema medije, novac i pitanje je da li pod ovakvim uslovima opozicija treba da izađe na izbore. Potrebna je sloga u opoziciji koje nema, moguće je da su ljudske sujete u pitanju, odsustvo osobe koja ima lidersku harizmu da okupi opoziciju, moguće je da su u pitanju i neumereni apetiti…", kaže Kovačević.

foto: Marina Lopičić

On dodaje da ako opozicija negde može da dobije izbore to je Beograd.

Posebna vrsta prezira prema "preletačima"

Kovačević kaže da neguje posebnu vrstu prezira prema "preletačima".

"Ako pređete da biste seli u crnu škodu i da biste imali silikonski tretiranu sekretaricu, onda prema tome treba imati posebnu vrstu prezira. Ukoliko je pak to određena vrsta intelektualnog političkog sazrevanja onda morate pristati na tu činjenicu", objašnjava on.

Dodaje da danas možete opravdati prelazak u drugu stranku, pod uslovom da to nije SNS.

"Šta može čoveka da vodi u SNS osim tih lukrativnih razloga? A da SNS ima izražene moralne standarde kad je politika u pitanju, onda bi tu vrstu ulazaka u nju samu sprečila", zaključuje Kovačević.

Poraz Angele Merkel

Govoreći o parlamentarnim izborima u Nemačkoj, Kovačević smatra da je reč u stvari o porazu Angele Merkel.

foto: Dragana Udovičić

"Zato što Socijaldemokratska partija odbija da uđu u veliku koaliciju i način da se formira vlada je tzv. Jamajka koalicija. Poznajući strast za vlašću Merkel to se može očekivati", ocenjuje on.

Kovačević dodaje da građani Nemačke svake godine sve manje veruju Merkel.

"Očito da Nemci veruju Merkel čim je na pragu četvrtog mandata, ali po logici stvari to poverenje je moralo početi da se kruni jednog trenutka", kaže Kovačević.

(Kurirr.rs/N1)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Svekrva ubijene pevačice zapretila ukućanima: Ako progovorim gotovi ste!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track