MINISTAR ODBRANE JE UVREDA ZA ČASNE VOJNIKE I RATNE VETERANE: Vojni penzioneri pozvali na proteste 7. oktobra!
Foto: Printscreen/YouTube

BUNT

MINISTAR ODBRANE JE UVREDA ZA ČASNE VOJNIKE I RATNE VETERANE: Vojni penzioneri pozvali na proteste 7. oktobra!

Politika -

Nenarodnoj i otuđenoj vlasti moramo poslati poruku da nam je prekipelo, da nam je dosta i da mi građani hoćemo normalno da živimo.

Moramo poslati i poruku međunarodnim faktorima koji podržavaju ovu vlast, iz njima znanih razloga, da je važnije šta građani Srbije misle o njoj - kaže pukovnik u penziji Jovan Tamburić, predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, uoči narodnog protesta koji je zakazan za 7. oktobar u Beogradu ispred Predsedništva Srbije.

Prema njegovim rečima, u Srbiji su svi ugroženi ako ne pripadaju ovoj vlasti. Vojni penzioneri i ratni veterani su diskriminisani, ne priznaju im se ni ustavna prava, na hiljade njih su beskućnici iako su stekli zakonska prava i plaćali svoje stanove. Uništena je Vojska i vojna moć zemlje, a narodu je bukvalno oteta država. Tamburić primećuje da su se izbori pretvorili u predstavu, bez slobodnih medija, bez demokratije, a na najodgovornije položaje u Srbiji dolaze nestručni ljudi.

- Bili smo u pravu kad se nismo saglasili s postavljenjem Aleksandra Vulina za ministra odbrane. Kasniji događaji su dokazali da je Vulin kao ministar odbrane uvreda za sve časne vojnike i ratne veterane - kaže Tamburić.

On naglašava da postoje analize ekonomskih i finansijskih eksperata da novca u državi ima dovoljno i da bi trebalo da ga postojeće državne institucije sačuvaju od krađe i bahatog i kriminalnog upravljanja u javnim i državnim preduzećima, otimanja na tenderima, poklanjanja novca navodnim stranim investitorima.

- Ovu državu su stvarali i branili narod, vojnici i ratni veterani, i ona nije igračka kojom političari mogu da se igraju - kaže pukovnik Tamburić, zaključujući da su protesti na ulicama jedino logično rešenje.

Kurir / E.K.

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Haos u Las Vegasu! Penzioner ubio preko pedeset ljudi?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track