ČLAN PREDSEDNIŠTVA BIH BACA OTROVNE STRELICE: Srbija i RS nikada neće biti jedno!
Foto: Beta, AP

PROVOKACIJA

ČLAN PREDSEDNIŠTVA BIH BACA OTROVNE STRELICE: Srbija i RS nikada neće biti jedno!

Politika -

Lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je juče da Srbija i Republika Srpska nikada neće biti u istoj državi, uprkos snovima predsednika Srpske Milorada Dodika, koji želi da RS i Srbija postanu jedno.

- To će zauvek ostati samo pusti snovi Milorada Dodika. Entitet RS je teški dejtonski kompromis i posledica je agresije na BiH, etničkog čišćenja, masovnih zločina i genocida. To se nikada neće zaboraviti - rekao je Izetbegović.

- Nije prirodno, a nije ni fer, niti pošteno, kako to tvrdi Dodik, i protivno je i svim međunarodnim aktima, da se deo teritorije jedne države na kojoj su počinjeni masovni zločini i genocid spoji s državom koja je u tome učestvovala - rekao je lider SDA i dodao da to nikad neće dozvoliti.

- Granica između Srbije i BiH će zauvek ostati tamo gde se sada nalazi, jer oni koji vole BiH nikad neće dopustiti da se ona pomera - izjavio je Izetbegovića dan nakon što su predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić na otvaranju deonice auto-puta „9. januar“ uputili poruke mira.

Podsetimo, Vučić je rekao da „putevi i mostovi spajaju ljude“.

- Zbog toga ćemo uspeti da sačuvamo našu rodnu grudu. RS i Srbija sarađuju dobro, odlično, ne busamo se u prsa, ali radimo konkretne stvari za dobrobit naroda - rekao je Vučić.

Kurir / S. Ð.

Foto: Beta, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: NEVERICA U CZ! U ćeliji Zorana Marjanovića pronađeni žileti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track