LETI PERJE U VLADI Zorana Mihajlović: Zbog Vulina mi je ugrožena bezbednost
Foto: Aleksandar Jovanović, Beta

I dalje besni rat između članova vlade

LETI PERJE U VLADI Zorana Mihajlović: Zbog Vulina mi je ugrožena bezbednost

Politika -

Na sajtu Vulin.rs potpredsednicu Vlade napali da vodi specijalni rat protiv Ministarstva odbrane, ona se požalila da je na delu patološko blaćenje

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade, rekla je da su je na sajtu Vulin.rs, ministra odbrane Aleksandra Vulina, predstavili kao specijalnu ratnicu koja vodi rat protiv Ministarstva odbrane.

Ona je na Fejsbuku napisala da novonastalu situaciju prosto mora da podeli sa svetom, jer je zbog stava da je nedopustivo da se bilo ko vređa izložena patološkom blaćenju. Naime, pošto je rekla da nadležni, ako treba, ponovo ispitaju slučaj Vulinog stana, napao ju je Vulinov Pokret socijalista, a sada se pojavio i tekst na stranici Vulin.rs, koja prati Vulinove aktivnosti i kao ministra i kao političara, gde je Mihajlovićeva okarakterisana kao američki plaćenik.

Teške optužbe

- Sumnjivi NVO pod nazivom Krik pokrenuo je medijsku hajku protiv ministra odbrane iznošenjem detalja o nejasnom poreklu novca kojim je Vulin 2012. kupio stan u Beogradu. Hajku su kao prvorazrednu vest podržali američki mediji N1, B92 i Kurir, ali i proamerički element u vlasti, poput Zorane Mihajlović, koja je stala u odbranu Krika i pozvala na detaljno ispitivanje Vulinovog slučaja. Ovakvo „zujanje roja“ je dobro poznata tehnika subverzivne nenasilne borbe, formulisane u brojnim američkim udžbenicima specijalnog rata, kojom Vašington diskredituje neposlušne kadrove u zemljama u kojima ima direktan uticaj na kreiranje javnog mnjenja - navodi se u tekstu izvesnog Viktora Vulovića, koji je preuzet na ovom sajtu.

Mihajlovićeva se pita kako je od rečenice „potpuno sam saglasna sa Vučićevim predlogom da nadležne agencije ispitaju sve što je potrebno u skladu sa zakonom“ i „nedopustivo je da bilo ko vređa, kleveće, ponižava i fizički napada urednike i novinare“ došla do toga da je kao potpredsednica Vlade i ministarka postala deo „specijalnog rata“ protiv srpskog ministarstva odbrane.

Etiketiranje

- Upravo ta lakoća optužbi bez ikakvog pokrića i dokaza, patološko blaćenje, etiketiranje, pa i ugrožavanje bezbednosti drugih ljudi jeste nešto protiv čega sam se uvek zalagala - napisala je ona.

Ni Mihajlovićeva ni Vulin nisu odgovorili na SMS sa konkretnim pitanjima.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Aleksandar Jovanović, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi dokaz protiv Marjanovića? Evo šta je uradio Zoran pre dolaska policije na dan Jeleninog nestanka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track