INCIDENT U PRIŠTINI: Britanski ambasador napustio salu dok je Tači govorio Kosovo je održalo svoju reč, a međunarodna zajednica nije!
Hašim Tači, Foto: ETA

NIJE OSTAO DO KRAJA

INCIDENT U PRIŠTINI: Britanski ambasador napustio salu dok je Tači govorio Kosovo je održalo svoju reč, a međunarodna zajednica nije!

Politika -

Ambasador Velike Britaniije u Prištini Rori O' Konel napustio je danas salu u Prištini, nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači rekao da međunarodna zajednica nije ispunila obećanja data Kosovu, prenose prištinski mediji.

Na predstavljanju izveštaja "Percepcija javnog mnjenja o radu i mandatu Specijalnog suda za Kosovo", Tači je ocenio da je formiranje Specijalnog suda "kap pravde u moru nepravde", navodi Radio KiM.

Tači je rekao da je formiranje Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK došlo pod pritiskom međunarodne zajednice i ponovio je "borba OVK bila pravedna". Tači je rekao da taj sud neće suditi za zločine "koji su počinili Srbi" tokom sukoba na Kosovu.

"Kosovo je održalo svoju reč, a međunarodna zajednica nije", rekao je Tači, nakon čega je britanski ambasador napustio salu.

Iz ambasade Velike Britanije u Prištini rekli su da ta zemlja podržava napore predsednika Tačija u smeru pomiranja i pravde, ali da je O'Konel "morao da napusti salu".

U saopštenju britanske Ambasade se navodi da je ambasador prošle nedelje javno pohvalio Tačijeve napore, te da je i prisustvo ambasadora na predstavljanju izveštaja bilo u tom cilju.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Zločinac na slobodi! Sud u BiH oslobodio Nasera Orića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track