AMERIČKI KONGRESMEN: Mogu da posvedočim o stabilnosti Srbije
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

ted po

AMERIČKI KONGRESMEN: Mogu da posvedočim o stabilnosti Srbije

Politika -

Kongresmen Ted Po, jedan od potpisnika inicjative ka državnom sekretaru SAD za političku podršku Srbiji, preneo je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će nastaviti angažman u tom pravcu i izrazio zadovoljstvo što će po povratku u Vašington moći da posvedoči o političkoj i ekonomskoj stabilnosti naše zemlje.

Predsednik Vučić primio je danas američkog kongresmena i kopredsedavajućeg Srpskog kokusa u Kongresu SAD Teda Poa, koji boravi u poseti Srbiji.

Vučić je zamolio kongresmena Poa da prenese predsedniku Donaldu Trampu da bi bilo važno da uskoro poseti Srbiju, jer bi to bio najbolji pokazatelj uspona srpsko-američkih odnosa.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić je sa Poom razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, regionalnoj stabilnosti i drugim pitanjima od zajedničkog interesa.

Predsednik Vučić je kongresmenu Pou zahvalio na pismu koje je, sa još 13 članova Predstavničkog doma američkog Kongresa, poslao državnom sekretaru Tilersonu, a u kome je naglašena potreba da SAD pruže političku podršku Srbiji, na bazi zajedničkih ciljeva i partnerskih odnosa.

Kongresmen Po je rekao da će nastaviti da radi na boljem razumevanju stavova i politike Srbije u SAD, kao i na sveukupnoj promociji naše zemlje. Američki kongresmen je naglasio značaj Srbije za stabilnost celog regiona i izrazio zadovoljstvo što može da posvedoči o njenoj političkoj i ekonomskoj stabilnosti.

Predsednik Vučić je, kako se navodi, izrazio je zahvalnost na podršci koju SAD pružaju Srbiji na evropskom putu, kao i na podršci očuvanju regionalne stabilnosti, koja ostaje spoljnopolitički prioritet zemlje.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Zločinac na slobodi! Sud u BiH oslobodio Nasera Orića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track