Bez obzira na vladu SPS ostaje u koaliciji sa DS u Beogradu

Aleksandar Antić

Bez obzira na vladu SPS ostaje u koaliciji sa DS u Beogradu

Politika -
Smatram da je vlast u Beogradu formirana na osnovu volje građana i očekujem da ona vodi Beograd i u narednom periodu, rekao je funkcioner SPS

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Beograda i funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić izrazio je danas uverenje da se vladajuća koalicija u glavnom gradu sa Demokratskom strankom neće menjati, čak i ukoliko SPS napravi Vladu Srbije sa nekim drugim strankama.

"Smatram da je vlast u Beogradu formirana na osnovu volje građana i očekujem da ona vodi Beograd i u narednom periodu", rekao je Antić novinarima u Skupštini grada nakon svečanosti dodele nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola. Antić je rekao da "ne vidi razlog" da SPS i DS odustanu od međusobne koalicije u Beogradu i promene prethodno postignuti dogovor.

"Dajte prvo da se formira Vlada Srbije. To je najvažije pitanje u ovom trenutku... Ovoj zemlji treba vlast da upravlja jako teškom situacijom u kojoj se nalazimo i kao društvo i kao država", rekao je Antić.

Odgovarajući na pitanje da li je čuo da je predsednik DS-a Boris Tadić zatražio od gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da raskine koaliciju sa socijalistima u glavnom gradu ukoliko SPS formira vladu sa Srpskom naprednom strankom, Antić je rekao da nije čuo za tako nešto i da mu se takva informacija "ne čini realnom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track