RADIKALI POBESNELI: Tražili im da skinu Merlin Monro, oni prekrečili Dražu i Principa!
Foto: Jugmedia/Dragan Marinković

nesvakidašnji "okršaj" u lebanu

RADIKALI POBESNELI: Tražili im da skinu Merlin Monro, oni prekrečili Dražu i Principa!

Politika -

Radikali iz Lebana tvrde da su predstavnici mesne zajednice u centru ove varošice, u Ulici Cara Dušana, pod naredbom opštinske samouprave prekrečili portrete Draže Mihailovića i Gavrila Principa na jednoj od stambenih zgrada.

Do ovog čina došlo je samo desetak dana nakon što su predstavnici SRS u Lebanu oštro uputili kritike zbog nacrtanih murala Merlin Monro i junaka iz crtanih filmova Volta Diznija u dvorištu jedne osnovne škole, piše Jugmedia.

Predsednik omladine Srpske radikalne stranke Lebane Radovan Cvetković oštro kritikuje ovaj potez opštinske samouprave.

"Gavrilo Princip, a pogotovo Draža Mihailović, su veoma bitni za srpski narod i srpsku omladinu jer su oni simbol srpstva, herojstva i ljubavi prema domovini“, navodi Cvetković i ponovo apeluje opštinskoj samoupravi da prekreči, kako zaključuje, sporne portrete na osnovnoj školi „Radovan Kovačević Maksim“ kao što su Merlin Monro, Hari Poter i da se na njihova mesta odrade portreti Nikole Tesle, Milutina Milankovića, Vuka Karadžića, „kako bi se Lebanska deca i omladina usmeravala pravim vrednostima“.

Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić odgovorno tvrdi da nema nikakve veze sa ovim slučajem. Inače, u njegovom kabinetu, u prethodnom i ovom mandatu, je slika Draže Mihailovića.

(Kurir.rs/Jugmedia/Dragan Marinković)

Foto: Jugmedia/Dragan Marinković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Stogodišnjica Oktobarske revolucije i teorije zavere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track