(FOTO) PREMIJERKA NA PREMIJERI! ANA SE OPUŠTA U POZORIŠTU: Evo koju je predstavu gledala sa devojkom Milicom
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

bRNABIĆKA U zEMUNU

(FOTO) PREMIJERKA NA PREMIJERI! ANA SE OPUŠTA U POZORIŠTU: Evo koju je predstavu gledala sa devojkom Milicom

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić predah od brojnih obaveza pronašla je sinoć u pozorištu u centru Zemuna na premijeri predstave "Žanka" koju je gledala u društvu devojke dr Milice Đurđić.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Naime, kamerna predstava po drami "Žanka" Miodraga Ilića u režiji Milice Kralj sa Jelicom Sretenović u naslovnoj ulozi, premijerno je izvedena na maloj sceni opere i teatra "Madlenijanum".

Ovom predstavom pozorište "Madlenijanum" odalo je počast Žanki Stokić, slavnoj srpskoj glumici koja je celo svoje biće posvetila humanoj misiji teatra. Ujedno, ovom premijerom obeleženo je i 130 godina od rođenja i 70 godina od smrti Žanke Stokić.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Pred publikom u "Madlenijanumu" sinoć su se smenjivale scene iz mukotrpnog ali i slavnog umetničkog života velike umetnice Žanke Stokić. U košmaru predsmrtne noći ona se seca neverovatnih momenata iz svog života, u kojem je bila na vrhuncu slave, voljena od svih, ali i prezrena od komunističkih vlasti koje su usle u Beograd posle Drugog svetskog rata.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jelica Sretenović u naslovnoj ulozi i Milan Caci Mihailović i Petar Mihailović u nekoliko različitih uloga, dočaravaju različito uzbudljive momente iz života i umetničkog stvaralaštva Žanke Stokić.

Publika se na momente zacenjivala od smeha, a već u sledećem momentu bila skamenjena od surovih optužbi nove vlasti vezanih za Žankih angažman tokom Drugog svetskog rata.

Na kraju je zabeležen i buran aplauz koji ispraća protagoniste predstave sa scene.

(Kurir.rs/EPK/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track