Najnovije vesti

STEFANOVIĆ O NAJAVI DA ĆE BIH PRIZNATI KOSOVO: To je težak udarac! OČEKUJEM DA VUČIĆ SAZOVE SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST
Foto: Marina Lopičić

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA

STEFANOVIĆ O NAJAVI DA ĆE BIH PRIZNATI KOSOVO: To je težak udarac! OČEKUJEM DA VUČIĆ SAZOVE SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST

Politika

Očekujem da će predsednik Srbije, zbog najave Bakira Izetbegovića da će BiH priznati nezavisnost Kosova, sazvati Savet za nacionalnu bezbednost u narednih 48 sati. Ovo telo će razmotriti dalje korake države i naš odnos prema takvom potezu Izetbegovića, rekao je ministar unutrašnjih poslova i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Nebojša Stefanović, za povodom izjave člana bošnjačkog veća BiH  da je ta zemlja već trebalo da prizna Kosovo i da planira da to učini.

"Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja", kaže Stefanović i dodaje:

"To ne može biti ni dobronamerno ni pozitivno u odnosima Srbije i BiH. Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji."

Kurir.rs/Novosti/V.N.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Direktor RTB Bor beži iz Srbije?!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...