LINTA ŽESTOKO OSUDIO BAKIROVU PROVOKACIJU: Izjava o priznanju Kosova neprijateljska, ali šta drugo od njega očekivati?
Foto: Zorana Jevtić

Izetbegović zaoštrio situaciju u regionu

LINTA ŽESTOKO OSUDIO BAKIROVU PROVOKACIJU: Izjava o priznanju Kosova neprijateljska, ali šta drugo od njega očekivati?

Politika -

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je "neprijateljska, ali očekivana" izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je Kosovo do sada trebalo da bude priznato od strane BiH i da se nada da će BiH u jednom trenutku priznati Kosovo.

foto: Profimedia

"Navedeni neprijateljski stav prema Srbiji podržava velika većina bošnjačkih političara i intelektualaca. Šta se može očekivati drugo od Bakira Izetbegovića koji zastupa veliku laž da je Srbija izvršila agresiju na BiH, a zajedno sa Republikom Srpskom počinila tobožnji genocid nad bošnjačkim narodom", dodaje se u pisanoj izjavi Linte.

On je dodao da se ne sme zaboraviti da se Izetbegović sa ostalim bošnjačkim političarima do poslednjeg daha zalagao za reviziju tužbe protiv Srbije za genocid, kao i da je pre dve godine dao punu podršku britanskom nacrtu Rezolucije kojom su Srbi trebali biti osuđeni za genocid u Srebrenici od strane Saveta bezbednosti UN.

"Jasno je kao dan da nije moguće graditi poverenje i budućnost između Srba i Bošnjaka na negiranju teritorijalnog integriteta Srbije i na velikim lažima o agresiji Srbije na BiH i o genocidu u Srebrenici", ocenio je Linta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track