VODITELJKA PAROVA ČLAN SAVETA ZA SPOLJNU POLITIKU: Moj posao je analiza rada Dačićevog ministarstva!
Foto: Printscreen/Instagram

JOVANA JEREMIĆ UŠLA U POLITIKU

VODITELJKA PAROVA ČLAN SAVETA ZA SPOLJNU POLITIKU: Moj posao je analiza rada Dačićevog ministarstva!

Politika -

Voditeljka rijalitija "Parovi" na TV Hepi Jovana Jeremić izabrana je za člana Saveta za spoljnu politiku, međunarodne odnose i regionalnu saradnju Socijalističke partije Srbije.

Kako navodi njen posao biće da analizira rad srpskog Ministarstva spoljnih poslova, kao i odnose Srbije i drugih država.

Malo ko je znao da je Jovana Jeremić skoro dve godine članica SPS-a. Kako kaže, o tome nije želela da priča, sve dok nije odlučila da se aktivira.

- Bio je logičan sled moje karijere da odem u politiku. Uz televiziju, to je moja druga ljubav - navodi ona.

A prva je, kaže Jeremićeva, pravo, koje je završila u roku sa visokim prosekom. Ona dodaje da je završila državni Pravni fakultet u Beogradu, sa prosečnom ocenom 9,6, kao i da je masterirala na temu "Ustavno i parlamentarno pravo, političke partije".

foto: Dragana Udovičić

- Žao mi je što se nisam ranije aktivirala, jer politiku mnogo volim. Ipak, bilo je teško. Istovremeno sam radila na televiziji i učila po deset do 12 sati dnevno u čitaonici "Svetozar Marković". Ništa mi nije palo s neba - kaže ona.

Kako je došlo do toga da se uđe u redove socijalista? Ona navodi da se to dogodilo sticajem srećnih okolnosti.

- Poznavala sam omladince SPS-a i oni su me pozvali da vodim jednu njihovu konferenciju. Rekli su mi da će doći oko 50 ljudi, a bilo ih je 500. Tada sam bila novinar informativne redakcije i nisam bila popularna. Oduševili su se kako sam odradila posao. Bila sam srčana, čak sam i vikala - kaže Jeremićeva.

foto: Damir Dervišagić

Posle toga, priča ona, odlučila je da se učlani u SPS.

- Vidim sebe u politici. Ispunjavam kvalifikacije i kvalitetan sam kadar - dodaje voditeljka "Parova", koja ipak ne želi da govori o svojim krajnjim dometima.

Ona kaže da članstvo u Savetu za spoljnu politiku SPS-a nije nikakva funkcija, jer je u pitanju radno telo.

- Sastajemo se jednom u nekoliko meseci. Naš posao je da analiziramo rad Ministarstva spoljnih poslova i kako se Srbija kotira u odnosu na druge države. Tamo se i obrazuju kadrovi SPS-a i pripremaju za nešto više - navodi Jeremićeva i dodaje da o spoljnoj politici nije pričala sa liderom stranke i ministrom Ivicom Dačićem.

- Ima čovek pametnija posla i bori se za državu - završava ona.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VODITELJKA PAROVA POMOGLA POLICIJI: Oduševićete se kada vidite šta je Bojana Ristivojević uradila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track