OBRADOVIĆ KRITIKUJE BUDŽET ZA 2018. GODINU: Daje se više za migrante, nego za borbu protiv bele kuge
Foto: Dragana Udovičić

rasprava

OBRADOVIĆ KRITIKUJE BUDŽET ZA 2018. GODINU: Daje se više za migrante, nego za borbu protiv bele kuge

Politika -

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović krtitikovao je danas Predlog budžeta za 2018. godinu između ostalog i zbog toga što se, kaže, više novca izdvaja za migrante, strane kompanije i nevladine organizacije nego za porodičnu politiku.

Obradović je na konferenciji za novinare u parlamentu kazao da će se strane kompanije koje su došle u Srbiju i sledeće godine subvencionisati, i to sa 12 milijardi dinara, dok je budžet kabineta za populacionu politiku oko 600 miliona dinara, što je, kada se to uporedi, dvadeset puta manje u odnosu na namenjen stranim kompanijama.

Od 600 miliona dinara, koliki je budžet kabineta za populacionu politiku, gotovo polovina je namenjena specijalizovanim uslugama, naveo je Obradović i dodao da ministarka Slavica Đukić Dejanović treba da podnese ostavku jer se, po njegovoj oceni, ne razume u tu oblast.

Obradović je naveo i da će se za nevladine organizacije izdvojiti 450 miliona dinara i primetio da se više odvaja za njih nego za borbu protiv bele kuge.

Naveo je i da se za sistem stalne pomoći migrantima izdvaja 1,3 milijardi dinara, što je dvostruko više od budžeta za populacionu politiku.

"Bitniji su migranti nego borba protiv bele kuge, nevladine organizacije od politike rađanja", rekao je Obradović.

On je kritikovao i što je predsednica Maja Gojković predvidela da se o 31 tački dnevnog reda vodi jedinstvena rasprava, što, kako je rekao, znači da "opozicija ima 30 puta manje vremena da govori o tačkama dnevnog reda".

Upitan da prokomentariše predlog da se povećaju izdvajanj iz budžeta za BIA, Obradović je rekao da će to "poslužiti" da Bratislav Gašić zapošljava "stranačku vojsku" u BIA, te primetio da u predlogu nema nijedne rečenice obrazloženja za takvo povećanje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Novi incident u Skupštini Srbije! Pogledajte kako je Obradović gađao Martinovića mišem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track