NE PROPUSTITE: Decembarski popusti za toplo leto u Grčkoj
Foto: Promo

NE PROPUSTITE: Decembarski popusti za toplo leto u Grčkoj

Društvo -

Zašto volim leto u Grčkoj? Zato, jer odmor u ovoj predivnoj zemlji nije samo uživanje u beskrajnim lepotama ostrva, ove države Mediterana. Moj letnji raj je zapravo Halkidiki, poluostrvo na severu Grčke sa božanstvenim plažama koje se protežu uz obalu u dužini od 500 kilometara. Srbi rado letuju baš tamo', s razlogom na ovaj način govori Olivera Pantović, komercijalista Kon Tikija, agencije s kojom svakog leta nekoliko hiljada srpskih turista odlazi u ovu predivnu zemlju.

''Prelepu i nestvarno gostoprimljivu, zemlju nestvarne istorije s milion mitova, zemlju u kojoj su i bogovi uživali. Kad se svemu doda i fenomenalna klima, predivne uvale s još lepšim plažama, božanstveno okruženje i bezbroj drugih letnjih čarolija, dobre cene, sjajna hrana, vrhunsko vino i muzika za romantične duše onda postaje jasno i zašto je Halkidiki, ili ovaj deo kontinentalne Grčke, nama jako blizu, toliko omiljen među srpskim ljubiteljima dobrog odmora.''.

''U velikoj decembarskoj akciji koja počinje 4.12. a završava se sa popunom kapaciteta, u mogućnosti smo da svoje najvernije putnike obraduje neverovatnim popustom od 7% na već snižene cene za leto 2018. odnosno najtraženije hotele u Olimpskoj regiji i na Halkidikiju.’’

foto: Promo

U ponudi KonTikija za leto 2018. je više od 100 hotela različitih kategorija sa kojima su napravljeni ugovori i za naredno leto, jedino i samo zato, jer su KonTikijevi gosti bili zadovoljni njihovom uslugom i onim što pružaju gostima.

‘’Imamo u ponudi hotele različitih kategorija odnosno sve ono što naši gosti žele na odmoru. Jedan od njih je, bez dileme, i Hotel Athos Palace 4* u Kalitei na Kasandri. Uz popuste tu je i dodatna priča, tj. 100% popusta za dvoje dece do 12 godina. Isto važi i za još jedan sjajan hotel - Pallini Beach 4*, dok hotel Portes Beach 4*, Nea Potidea, Kasandra ovu ponudu čini jednako zanimljivom s popustom od 100 % popusta ali za dete do 14 godina.’’

Olivera Pantović izdvaja još dva hotela najviše zato, jer je reč o smeštajnom kapacitetu sa potpuno novim konceptom. Reč je o hotelima Ikos Oceania 5* i Sani Beach 5*, Kasandra.

Po grčkoj mitologiji, u staro vreme ovde su boravili Titani, deca bogova, sinovi i kćerke boga neba Urana i boginje zemlje Geje. U bitci sa Titanima bog mora Posejdon je izgubio svoj trozubac. Na mestu gde se održala bitka, nastala su tri kraka, tri „prsta“ Halkidikija - Kasandra, Sitonija i Atos ili Sveta gora.

foto: Promo

''Treći prst po svemu je poseban. Na njemu je smeštena jedinstvena pravoslavna monaška republika koja već više od hiljadu godina živi po crkvenim kanonima i u duhu vizantijskog vremena. U manastirskim riznicama se čuva neprocenjivo bogatstvo, dragocenosti, ikone i rukopisi. Atos zovu i carstvo monaha. Praznik za ljudsko oko su mnogobrojni vizantijski manastiri tajanstveno ušuškani u listopadnim šumama, zalivima ili doslovno „obešeni“ na nepristupačnim stenama. Do njega se najlakše stiže iz Uranopolisa.''

''Kasandra je raj na zemlji. Naselja na ovom prstu su sačuvala ekološku nit pa se ova zona, s pravom, smatra jednom od najboljih za odmor u Grčkoj. Najzapadniji je krak poluostrva i najbliža je Solunu. Njena očaravajuća priroda, velelepne peščane plaže, stene i useci prekriveni borovom šumom, privlače pažnju velikog broja turista. Živopisna naselja Afitos, Kriopigi, Polihrono, Hanioti, Pefkohori utapaju se u zelenilo oivičeno beskrajnim peščanim plažama...''

Sitonija, srednji od tri kraka, za mnoge „park Halkidikija“, jedinstveni je ugao zemlje sastavljen od visokih planina i zlatnih plaža, mnogovekovne istorije i savremenog života. Idelano je mesto za one koji na odmoru priželjkuju vrhunski smeštaj u okruženju nedirnute prirode. Peščane plaže, mali zalivi i svežina borovih šuma je ono što čeka turiste. I sve to na samo sat vožnje od Soluna.

''Sitonija možda ima i najlepše plaže u ovom delu Grčke. Izdvajaju se Oranž bič tj Kavourotripes i Agios Ioanis. Možda je baš zbog ovoga, kada su u pitanju turisti iz Srbije, Sitonija uz Kasandru i najposećenija na celom Halkidikiju'', naglašava Olivera.

Mnogi do Halkidikija putuju sopstvenim prevozom. Zato je dobro znati i sledeće: u svim mestima postoje mnogobrojni marketi sa osnovnim potrebštinama. Takođe, u svim turističkim mestima, u brojnim malim prodavnicama se može naći i odeća, obuća i oprema za plažu, kao i suveniri. Dobar izbor za poklon su keramički predmeti, najčešće kopije muzejskih eksponata. Veliki šoping centri su u Solunu. Radno vreme restorana je do ponoći ali po potrebi i duže odnosno „dok poslednji gost ne ode“. Od grčkih nacionalnih specijaliteta Srbi, utisak je, najviše cene giros. Onaj pravi giros, koji uz kvalitet daruje i dobru cenu je?

''Svakako giros kod Gerija u Hanijotiju'', zaključuje Olivera.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track