USVOJEN BUDŽET GRADA VRANJA ZA 2018. GODINU: Više od 2 milijarde dinara za velike projekte
Foto: Kurir/T.S.

sednica skupštine

USVOJEN BUDŽET GRADA VRANJA ZA 2018. GODINU: Više od 2 milijarde dinara za velike projekte

Politika -

VRANJE - Odluka o budžetu Grada Vranja za 2018. godinu usvojena je na sednici Skupštine koja je održana u petak. Odluku je obrazložio gradski većnik Ivan Stanković istakavši da budžet za narednu godinu iznosi 2.865.991.000 dinara od čega je 2.5 miliona evra predviđeno za investicije.

On je napomenuo da je u narednoj godini planirana realizacija veoma važnih projekta poput izgradnje novog vrtića u naselju Raška, proširenje Slobodne zone, završetak Hiruškog bloka, pozorišta, gradskog stadiona, izgradnja novih dečijih igrališta, rekonstrukcija ulice Bore Stankovića, uređenje dela ulice Radničke, izgradnja nove komunalne infrastrukture i obnova postojeće, izgradnja toplovoda do Sigurne kuće.

Nakon toga Stanković je predstavio budžet grada po programima sa predviđenim sredstvima za svaku oblast.

Za stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje predviđena su sredstva u visini od oko 60 miliona dinara, za komunalnu delatnost 139 miliona dinara, za lokalni ekonomski razvoj 12 miliona, za razvoj turizma oko 50 miliona, za poljoprivredu i zaštitu životne sredine po 25 miliona dinara, za organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastrukture 370 miliona dinara, za predškolsko vaspitanje i obrazovanje 436 miliona , za osnovne škole oko 117 miliona, za srednje 79 miliona dinara, za socijalnu i dečju zaštitu oko 146 miliona, za razvoj kuture oko 209 miliona dinara i za razvoj sporta i omladine oko 190 miliona dinara.

"Prilikom izrade budžeta vodilo se računa o investicijama, ali i izmirenju zaostalih dugovanja i nesmetanom funkcionisanju lokalne samouprave u narednom periodu", naglasio je Stanković.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: HRVATIMA PRETI 12 GODINA ROBIJE? Tužilaštvo odlučuje šta će biti sa huliganima sa derbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track