(FOTO) VUČIĆ S PUTINOM: Saradnju Srbije i Rusije podići na najviši nivo
Foto: AP

nakon razgovora obratiće se medijima

(FOTO) VUČIĆ S PUTINOM: Saradnju Srbije i Rusije podići na najviši nivo

Politika -

MOSKVA - Predsednici Rusije i Srbije, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić, ocenili su danas da se politička i ekonomska saradnja dve zemlje može podići "do najvišeg nivoa".

Na početku susreta u Kremlju, Putin je rekao da je to prva poseta Vučića od kada je stupio na funkciju predsednika.

"Imamo dobre odnose sa dugom istorijom, još kada ste bili premijer. Nadam se da će tako biti i u budućnosti. Prijatno mi je da primetim da se odnosi Srbije i Rusije razvijaju, pre svega u sferi ekonomije, raste trgovinska razmena, rastu direktne investicije", naveo je Putin.

foto: AP

Vučić je na ruskom jeziku poželeo Putinu pobedu na predsedničkim izborima u martu naredne godine.

"Znam da ruski narod bira svoju budućnost, želim da vam poželim sreću i uspeh", rekao je Vučić.

On je ocenio da su zemlje uspele da povećaju robnu razmenu.

"Mnogo je učinjeno u našoj saradnji, mi smatramo da se politička i ekonomska saradnja može podići na najviši nivo", kazao je srpski predsednik.

U Kremlju je nešto posle 16 sati po lokalnom vremenu počeo sastanak predsednika Srbije Aleksadndra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Sastanak će, kako je sam rekao, trajati gotovo dva i po sata, a nakon toga dvojica predsednika će se obratiti medijima.

foto: Tanjug

Uoči susreta Vučić, koji boravi u trodnevnoj poseti Rusiji, rekao je da će sa Putinom razgovarati o daljem razvoju odnosa dve zemlje, pre svega ekonomskih i trgovinskih. Takođe, biće reči o vojno-tehničkoj saradnji, kao i o energetici i potpisano više sporazuma, naveo je predsednik Srbije.

Jedna od tema biće i Rusko-srpski humanitarni centar.

"To nije laka tema za nas... Verujem da niko ne bi bio u mojoj koži. Računam da će naći ruski prijatelji imati strpljenja da saslušaju naše argumente, a kakav će biti odgovor Srbije taj odgovor će dati Vlada Srbije u periodu koji je pred nama u skladu sa sopstvenom nezavisnošću i suverenošću koja se ogleda i u donošenju odluka", rekao je predsednik Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: POLICAJAC LIKVIDIRAN NA ZADATKU! Ubica se posvađao sa familijom, pa potegao automatsku pušku na policiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track