Stefanović: Nadam se da niko neće pokušati da BG izbore iskoristi kao poligon za nestabilnost u Srbiji
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Ministar unutrašnjih poslova

Stefanović: Nadam se da niko neće pokušati da BG izbore iskoristi kao poligon za nestabilnost u Srbiji

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se nada da niko neće pokušati da iskoristi predstojeće beogradske izbore i izbornu kampanju kao poligon za stvaranje nestabilnosti u Srbiji.

"Bićemo potpuno spremni kao Ministarstvo unutrašnjih poslova da svakoga ko misli da treba neku nestabilnost da unese u Srbiji ili da se na takav način ponaša, zajedno sa svim partnerskim službama bezbednosti Republike Srbije, da uložimo maksimalne napore da to sprečimo", rekao je Stefanović na Pinku.

On je kazao da se nada da će Beograđani imati mirne izbore u kojima će iskazati svoju političku volju i neće pokušavati da bilo šta reše nasiljem.

"Poruka Srbije mora da bude da nasilje nikada ništa ne rešava", rekao je Stefanović.

foto: Marina Lopičić

Stefanović, koji je i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, kritikovao je to što su odredjene opozicione stranke bojkotvale lokalne izbore u pojedinim opštinama u Srbiji.

"Te opštine im nisu zanimljive... Kada su videli da ne mogu da prikupe potpise za kandidaturu onda su rekli mi ćemo sada da bojkotujemo te izbore. Dobri su vam izbori u Beogradu, jer tu očekujete neku fotelju, neki plen, ali nećete da idete na izbore u recimo Pećincima", kazao je Stefanović.

On je naveo da su određene opozicione stranke bojkotovale lokalne izbore u Pećincima, Mionici, Kladovu, Boru, jer "za njih lično nema plena i fotelja". "Tako se ponašaju i prema celoj Srbiji", kazao je on i dodao da se oni "tuku" samo oko plena, a da su Srbiji potrebni ljudi koji hoće da se bore za svakog čoveka.

Upitan da prokomentariše najavu Dragana Đilasa da će se kandidiovati za gradonačelnika Beograda, Stefanović je kazao da će Đilas sve njih 100 odsto da pobedi.

"On će nas sve 100 odsto da pobedi. On se već kandidovao, pobedio, ostala je još samo formalnost da narod izađe na izbore i to verifikuje, ali to za njih nije naročito bitno. Oni su već napravili pobedničku listu, mi ćemo možda samo da se sklonimo i pustimo da to prodje tako", rekao je Stefanović.

(Kurir.rs/Beta/Pink/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track