SRPSKA LISTA: Nismo promenili stav po pitanju formiranja tzv. vojske Kosova
Foto: Fonet

odbacili insinuacije

SRPSKA LISTA: Nismo promenili stav po pitanju formiranja tzv. vojske Kosova

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista odbacila je danas sve insinuacije o tome da njihovi predstavnici sa vlastima u Prištini pregovaraju o transformaciji kosovskih bezbednosnih u vojne snage i poručuju da je njihov stav u vezi s tim jasan i nepromenljiv.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da Srpska lista nije, niti će promeniti stav kada je u pitanju formiranje tzv. vojske Kosova.

Povodom izjave zamenika kosovskog ministra odbrane, Agima Čekua, koji je ranije danas rekao da se sa Srpskom listom razgovara o transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, iz Liste poručuju da predsednik Goran Rakić i svi poslanici i članovi neće podržati formiranje nekakvih snaga koje pominju pojedini albanski predstavnici.

"Ponavljamo još jednom naš stav - KFOR je jedina legalna i legitimna vojna formacija koja deluje na Kosovu i Metohiji, u skladu sa rezolucijom SB UN 1244 i saglasnosti Beograda", poručuju iz Srpske liste.

Istovremeno, Lista obveštava građane da sa predstavnicima i članovima Srpske liste na ovu temu nisu vođeni nikakvi razgovori i "mi takvu mogućnost odbacujemo", jer je, kako navode, njihov stav vrlo jasan i nepromenljiv.

"A oni koji govore da su pričali sa predstavnicima Srpske liste, umesto što paušalno dezinformišu javnost, neka kažu sa kim su takve vodili razgovore".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! TROVANJE U VLADI SRBIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track