DJB PODNEO PRIJAVU PROTIV MAJE GOJKOVIĆ I NJENIH ZAMENIKA U SKUPŠTINI: Tvrde da su krali vreme za raspravu o budžetu
Foto: Dragana Udovičić

pljušte tužbe

DJB PODNEO PRIJAVU PROTIV MAJE GOJKOVIĆ I NJENIH ZAMENIKA U SKUPŠTINI: Tvrde da su krali vreme za raspravu o budžetu

Politika -

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Skupštine Srbije Maje Gojković i tri potpredsednika parlamenta zbog zloupotrebe službenog položaja, povrede slobode govora i javnog istupanja.

Prijave su podnete protiv Gojković potpredsednika Skupštine Veroljuba Arsića, Vladimira Marinkovića i Đorđa Milićevića, sa obrazloženjem da su tokom sednice na kojoj se raspravljalo o budžetu za 2018 godinu grubo prekršili Poslovnik i krali vreme za raspravu po amadmanima.

Prema Poslovniku, svaki poslanik ima dva minuta da obrazloži svoj amandman, ali predsedavajući su krali vreme tako što su svakom poslaniku SNS zaokružili vreme na dva minuta – bez obzira da li je govorio 1,17 minuta, 1,45 ili 1, 78 minuta, ukazali su iz DJB.

Na taj način su, kako je istaknuto, tri dana falsifikovali dužinu trajanja izlaganja poslanika vladajuće većine, a uvidom u sistem e-parlamenta nedvosmisleno je utvrđeno da je poslanicima evidentirano utrošeno vreme od dva minuta iako su znatno kraće govorili.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! TROVANJE U VLADI SRBIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track