GOJKOVIĆ O BEOGRADSKIM IZBORIMA: Okupljaju se oko Đilasa radi ličnih interesa
Foto: Marina Lopičić

o timu za beograd uskoro

GOJKOVIĆ O BEOGRADSKIM IZBORIMA: Okupljaju se oko Đilasa radi ličnih interesa

Politika -

BEOGRAD - Predsednica parlamenta Maja Gojković ocenila je danas da se razni delovi DS ujedinjuju oko Dragana Đilasa radi ličnih interesa i "valjda da nastave tamo gde su stali sa upropaštavanjem Beograda".

Gojković je rekla da rezultati koje je ostvarila aktuelna beogradska vlast frustriraju razne ogranke Demokratske stranke, ali ne mogu da zabrane Srpskoj naprednoj stranci da govori o tome i ne mogu da zabrane građanima Beograda da to prepoznaju.

Ona je istakla da im smeta to što se Beograd gradi.

"To se njima ne dopada, ali zato im se dopada rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra, gde je uzeta najskuplja ponuda, u vreme Dragana Đilasa, replika Terazija, koju je vetar oduvao, a koja je građane koštala stotine hiljada evra", navela je Gojković.

foto: Nebojša Mandić, Marina Lopičić, Damir Dervišagić

Povodom toga što sve više ljudi napušta Pokret slobodnih građana i zašto je taj pokret iznenada odlučio da pruži podršku kandidaturi Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, Gojković kaže da su Beograd i Beograđani na svojoj koži osetili kako Demokratska stranka i razni bivši i sadašnji predsednici i funkcioneri Đilas, Šapić i Šutanovac brinu o njima.

"Jedina ideja oko koje se sada okupljaju Janković, Đilas, Jeremić i svi drugi jeste da ponovo dođu u priliku da se bave svojim ličnim interesima i da ponovo zaduže Beograd, na štetu građana Beograda", ocenila je Gojković.

Sa druge strane, kako je istakla, tim gradonačelnika Siniše Malog ostvario je brojne rezultate, stotine renoviranih fasada, obnovljene bulevare, nove parkove i trgove, sve ono što Beograd čini evropskom i svetskom metropolom.

"Zato će Beograđani na izborima odlučiti da li žele moderan Beograd, grad kranova, novih fasada, u koji dolaze investitori i u kom se stopa nezaposlenosti smanjuje, ili povratak u neka prošla vremena kada su korupcija, kriminal i neodgovornost bili karakteristika vlasti u Beogradu", poručila je ona.

Upitana da li je odlučeno ko će biti kandidat vladajuće koalicije na izborima u Beogradu, rekla je da će se o timu za Beograd razgovarati u okviru gradskog odbora, kao i na Predsedništvu stranke kada bude došlo vreme, jer izbori još uvek nisu raspisani.

"Iako nisam iz Beograda, kao neko ko živi i radi u ovom gradu primećujem da je Beograd postao svetska metropola i da su rezultati gradske vlasti zaista veliki", ocenila je Gojković.

foto: Marina Lopičić

Ona je dodala da je Beograd krajem 2013. godine imao praznu kasu, dok su za prethodne tri i po godine javne finansije dovedene u red i da je smanjen dug Beograda, a da su istovremeno asfaltirane brojne saobraćajnice, rekonstruisane i uređene mnoge ulice, da se ulaže u novu vodovodnu, kanalizacionu i toplovodnu mrežu, obnavljaju gradske pijace, fasade, parkovi i trgovi.

Upitana da li su mogući vanredni parlamentarni izbori u 2018. i da li za to ima razloga, Gojković kaže da je SNS donela odluku o izborima na stranačkim organima i nakon toga nije više razgovarala o toj temi.

"Bilo je argumenata "za" i "protiv", a prevagnuo je stav predsednika Vučića da su interesi Srbije na prvom mestu i da je bolje da imamo samo izbore za Skupštinu Beograda. U Skupštini Srbije nije uvek laka situacija, ali i pored toga donosimo važne zakone i imamo većinu koja podržava Vladu Srbije", zaključila je Gojković.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA JE UBICA ŽENE I DETETA U RAKOVICI, OTKRIO CIMERIMA U CENTRALNOM ZATVORU? Evo koje su bile njegove poslednje reči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track