Najnovije vesti

DRECUN: Poseta Vučića KiM je rizična za njega, ali neophodna
Foto: Zorana Jevtić

predsednik će biti sa srpskim narodom

DRECUN: Poseta Vučića KiM je rizična za njega, ali neophodna

Politika

BEOGRAD - Ubistvo Olivera Ivanovića je dobro isplanirano i izveli su ga profesionalci kaže predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun i dodaje da je najavljena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM "veoma rizična za njega, ali neophodna".

 

"Predsednik će biti sa srpskim narodom, pokazaće da država Srbija u potpunosti stoji iza srpskog naroda na KiM, da ih hrabri, da im garantuje bezbednost koliko Srbija može da uradi, da smiri tenzije koje su narasle", rekao je Drecun i dodao da će boravak predsednika prelomiti situaciju i sprečiti dalje tenzije.

 

On je dodao da pažnja tokom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića treba da ide u dva pravca - Jedan je prema Kadriju Veseljiju, predseniku prištinskog parlamenta, za koga kaže da na čelu Tačijeve paraslužbe koja deluje u južnom delu Mitrovice.

 

"Mislim da bi mogao da pruži mnogo informacija o ovom brutalnom ubistvu. Ko su izvršioci i nalogodavci. Imajući u vidu pretnju da će doći do Niša", naglasio je Drecun.

 

Drugi pravac, kako je rekao, treba da bude prema Vašingtonu i tome na osnovu čega su napravili procenu da će doći do nemira i incidenata na KiM.

Nalogodavac i izvršitelj mogu se pronaći, smatra on, ako bude političke volje zapadnih zemalja koje imaju jake obaveštajne službe na KiM i koje tačno znaju ko i kako deluje na tim prostorima.

 

Kako je rekao, već dosadašnji tok istrage pokazuje da se radi o veoma dobro planiranom i efikasno izvedenom brutalnom ubistvu, koji su izveli profesionalci.

 

"Kada govorite o automobilu, njegov vlasnik je mrtav, auto je kupljen 1994. godine... Vrlo je sve precizno isplanirano", rekao je Drecun.

 

Kako kaže, to je atentat koji ima i regionalni karakter, u takvim uslovima je pitanje ko su "pucači", odakle su došli, gde je nabavljeno oružje, ko je prikupljao obaveštajne informacije.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...