Najnovije vesti

PREMIJERKA POSETILA KRALJEVO: Uskoro počinje gradnja stanova za 366 porodica Radničke kolonije oštećene u zemljotresu
Foto: Beta/Slobodan Miljević

pomoć žrtvama zemljotresa

PREMIJERKA POSETILA KRALJEVO: Uskoro počinje gradnja stanova za 366 porodica Radničke kolonije oštećene u zemljotresu

Politika

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Kraljevu da će u martu ili aprilu početi gradnja stanova za 366 porodica naselja Radnička kolonija, koje je teško oštećeno u zemljotresu 2010. godine i da bi ti stanova trebalo da budu završeni do 2020. godine. U tom naselju u Dositejevoj ulici u Kraljevu ;živi pretežno socijalno ugroženo stanovništvo.

Premijerka je rekla da bi krajem marta ili aprila trebalo da počne izgradnja prve od četiri zgrade za te porodice, a da je novac za izgradnju obezbedjen u saradnji s Razvojnom bankom Saveta Evrope i da je projekat vredan 13,5 miliona evra.

Ona je dodala da je izabrani izvodjač radova iz Paraćina, da je rok za njihov završetak 18 meseci, kao i da je zbog proteklih osam godina od zemljotresa u Kraljevu stanovnicima devastiranih zgrada, važan svaki dan. ; Brnabićev je kazala i da će u Kraljevu u avgustu ili septembru ove godine početi i izgradnja 200 stanova za potrebe pripadnika službi bezbednosti.

"To je samo prva faza, hajde da podelimo prvih 200 stanova u Kraljevu, a onda da krenemo u drugu i treću fazu", rekla je Ana Brnabić.

Premijerka je tokom posete Kraljevu obišla i lokaciju na Beranovcu na kojoj se gradi obdanište površine 800 metara kvadratnih, a u koji je ukupno uloženo 400.000 evra. Polovinu ovih sredstava donirao je Milomir Glavčić iz Kanade, koji je do sada poklonio Kraljevu sedam miliona evra za izgradnju nekoliko vitalnih projekata u ovom gradu.

Predsednica Vlade je posetila i javno preduzeće "Vodovod" i posle sastanka s rukovodstvom najavila izradu projekta za fabriku za prečišćavanje otpadnih voda i kazala da je to "ambiciozan projekat vredan oko 17,5 miliona evra".

Govoreći o prodaji kraljevačke fabrike "Magnohrom" zakazane za 21. mart, rekla je da postoje zainteresovani privrednici za ovu fabriku.

"Ja znam da postoje zainteresovani privrednici za 'Magnohrom' koji su Vladi Srbije obećali da će početi ponovo proizvodnju, oživeti rudnike koji su ne samo na teritoriji Kraljeva već i Čačka, što je nama važno. Pratićemo ceo taj proces, kako ne bi došlo do toga da se 'Magnohrom' proda, a da Kraljevo u smislu radnih mesta ne dobije ništa", kazala je premijerka.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Beta/Slobodan Miljević

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...