Najnovije vesti

ČETRDESETODNEVNI POMEN IVANOVIĆU: Oliver zaslužio da uhapse njegove ubice
Foto: Zorana Jevtić, EPA

Porodica lidera GI nezadovoljna istragom

ČETRDESETODNEVNI POMEN IVANOVIĆU: Oliver zaslužio da uhapse njegove ubice

Politika

Milena Ivanović, supruga ubijenog lidera Srba sa KiM, kaže da je mnogo razočarana što nema nikakve informacije o ubistvu i što niko ne kontaktira s njom da joj kaže dokle se stiglo

Mnogo sam razočarana što nema pomaka u istrazi Oliverovog ubistva, on je zaslužio da počinioci budu privedeni pravdi, mi kao porodica smo to zaslužili, kaže u razgovoru za Kurir Milena Ivanović nakon četrdesetodnevnog pomena njenom mučki ubijenom suprugu Oliveru Ivanoviću.

 

foto: Zorana Jevtić


Lideru Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ juče je na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana, održan pomen, 40 dana otkako je ubijen u Kosovskoj Mitrovici. Porodica se teško nosi s tragedijom, ali i nedostatkom bilo kakvih informacija o počiniocima zločina.


Predugo sve traje


- Mislila sam da će sve mnogo brže ići. Razočarana sam što nemam nikakvu informaciju, niti iko kontaktira sa mnom da mi kaže dokle je stigla istraga niti kakvih informacija imaju do sada. Nadam se da će se to uskoro desiti, jer u suprotnom ne znam šta mogu da pomislim... Predugo traje ova istraga, nemamo nikakvu informaciju zvanično - navodi Ivanovićeva udovica u razgovoru za naš list.

 

foto: Zorana Jevtić

Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani

OLIVERE, KOLIKO NAM SAMO NEDOSTAJEŠ


Iguman Sava Janjić rekao je nakon pomena da je Oliver Ivanović bio veliki čovek i veliki Srbin koji nikada narod nije delio po nacionalnosti, već je gledao ko je kakav čovek.

- Gospod nek mu podari spokoj. Nećemo ga nikad zaboraviti, koliko nam samo nedostaje, porodici, svima nama... Tek kad čovek ode, vidimo koliko smo izgubili. Izgubili smo velikog čoveka, velikog Srbina, velikog oca. Za Olivera nikad nije bilo severnog ili južnog Kosova, za njega su bili samo ljudi. Pamtićemo te i molićemo se Bogu - kazao je Janjić iznad Ivanovićevog groba.

 

foto: Zorana Jevtić

Na pitanje da li joj je neko od nadležnih u Srbiji obećao neku vrstu pomoći, ona kaže da joj je jedino važno da „svi sarađuju i da oni, kao porodica, konačno dobiju informaciju ko stoji iz svega ovoga, ko je to uradio“, te da je drugo ništa ne interesuje.


Svoju odluku - da sa sinom Bogdanom (7) napusti zauvek Kosovo i Metohiju nije promenila:

- U fazi sam prelaska. Ne možete da se preselite za jedan dan, pogotovu kad imate malo dete koje ide u školu, ali definitivno je moja odluka da odlazim s Kosova.

 

foto: Zorana Jevtić


Sin Bogdan se, kako kaže, teško nosi s tragedijom i iako dolazi na očev grob, na pomen nije želela da ga povede, jer bi to za njega bilo mnogo potresno.

- On jako pati. Kad smo u Beogradu, dolazimo na groblje svakog dana. Međutim, na ovo danas, kad je pomen, nisam ga dovela jer mislim da bi za njega to bilo mnogo potresno i tužno. Ne želim da ga potresam, njemu je sad najviše potreban mir. Otac mu je tri i po, četiri godine proveo u zatvoru, doživeo je svakakve stvari koje nisu za njegove godine i trudim se da ga sačuvam koliko mogu, ali sa istinom ga suočavam jer mora da zna šta je prava istina - dodaje Ivanovićeva udovica.

 

foto: Zorana Jevtić


Odali mu počast


Na Novom groblju juče se okupilo oko 150 ljudi da oda poštu ubijenom lideru GI, a od porodice, pored Milene, tu su bila i Ivanovićeva tri sina iz prvog braka, bivša supruga, brat Miroslav Ivanović i njegova rođena sestra. Pomen je služio Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani. Među prisutnima su bili lider SDPS i ministar trgovine Rasim Ljajić, predsednik SDS Boris Tadić, Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, i bivši državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović.

 

foto: Zorana Jevtić


ČINJENICE


- Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018.


- Usmrćen je ispred sedišta svog pokreta u Kosovskoj Mitrovici


- Upucan je sa šest hitaca


- Priština je 9. februara poslala u Beograd dokumentaciju u vezi sa Ivanovićevim ubistvom - obdukcioni nalaz i zapisnik s uviđaja

 

 


Kurir / Katarina Blagović

 

Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...