Najnovije vesti

PROSLAVLJA 48. ROĐENDAN: Vučiću stigle rođendanske čestitke od Medvedeva, Lukašenka, Borisova...
Foto: Zorana Jevtić

lepe želje

PROSLAVLJA 48. ROĐENDAN: Vučiću stigle rođendanske čestitke od Medvedeva, Lukašenka, Borisova...

Politika

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mnogobrojne rođendanske čestitke svetskih zvaničnika, kao i članova diplomatskog kora akreditovanih u Beogradu, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

 

Predsednik Republike Italije Serđo Matarela čestitao je rođendan srpskom predsedniku, uz osvrt na njihov prošlogodišnji susret za koji kaže da je bio važna prilika za produbljivanje bilateralnih odnosa, osnaženih tradicionalnim prijateljstvom dveju zemalja i strateškim partnerstvom, dodajući da će Italija uvek biti saveznik Srbije u ostvarivanju evropskih ciljeva.

 

foto: Marina Lopičić

 

Predsedniku Vučiću čestitku je uputio i predsednik Republike Belorusije Aleksandar Lukašenko:

 

"Vaše liderske osobine, aktivna građanska pozicija, osećaj odgovornosti za budućnost svoje otadžbine i umeće za pronalaženje racionalnih rešenja bitnih zadataka doneli su Vam istinsko poštovanje i autoritet, ne samo u Srbiji, nego i u inostranstvu. Potvrđujem da je Srbija za Belorusiju - ključni partner na Balkanu. Mi veoma cenimo Vašu ličnu podršku i težimo ka proširivanju belorusko-srpskih odnosa u različitim sferama na korist naših bratskih naroda."

 

U čestitki predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva se, između ostalog, kaže:

 

"Nadam se da ćemo nastaviti naše zajedničke napore na širenju, razvoju i učvršćivanju prijateljskih i partnerskih odnosa između Azerbejdžana i Srbije."

 

foto: AP

 

Čestitku predsedniku Vučiću uputio je i predsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev:

 

"Hteo bih posebno da naglasim Vaš veliki lični doprinos jačanju prijateljskih i partnerskih odnosa, koji povezuju Rusiju i Srbiju. Ubeđen sam da dalji napredak ukupnog kompleksa bilateralne saradnje i realizacija velikih zajedničkih projekata u različitim oblastima u punoj meri odgovaraju interesima naših zemalja."

 

Premijer Republike Bugarske Bojko Borisov je predsedniku Vučiću, uz rođendansku, uputio i čestitku povodom pobede na izborima u Beogradu, poželevši mu mnogo sreće, zdravlja i snage da svoj narod vodi u svetliju budućnost.

 

Predsednik Vučić primio je i čestitku predsednika Vlade Republike Turske Binalija Jildirima.

 

"Zadovoljstvo mi je da konstatujem da su naši nedavni plodonosni susreti doprineli jačanju prijateljstva dvaju naroda. Uveren sam da ćemo u narednom periodu, pod Vašim odgovornim rukovodstvom, jačati bilateralnu saradnju u svim oblastima", navodi se u čestitki turskog premijera.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SIN DANILO PRVI ČESTITAO VUČIĆU: Pogledajte momenat kada se to desilo

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...