VUČIĆ U ZRENJANINU: Sledeći parlamentarni izbori biće 2020, a predsednički i beogradski 2022. na kojima će opozicija isto proći
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na polaganju kamen-temeljca za novu fabriku

VUČIĆ U ZRENJANINU: Sledeći parlamentarni izbori biće 2020, a predsednički i beogradski 2022. na kojima će opozicija isto proći

Politika -
1 / 6 Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

BEOGRAD - Aleksandar Vučić danas je posetio Zrenjanin gde je prisustvovao polaganju kamen-temeljca za fabriku bakarnih žica "Essex Europe" i gde se u Gradskoj upravi Zrenjanina sastao s rukovodstvom te velike kompanije u čijoj će fabrici biti zaposleno 160 Zrenjaninaca.

Posle sastanka sa rukovodstvom kompanije, Vučić se obratio javnosti rekavši da je ovo značajan dan za srednji Banat u borbi protiv nezaposlenosti jer će mnogi Zrenjaninci dobiti posao a to će biti značajno i za njihove porodice, njihovu decu i njihov ostanak.

Vučić je rekao i da će sledeći parlamentarni izbori biti 2020, a predsednički 2022. kao i beogradski, uz poruku da se opoziciji, učestvovao on ili ne na tim izborima, "isto piše".

- Biće poraženi ubedljivo - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o eventualnim parlamentarnim izborima.

Istakao je da se SNS ne rukovodi stranačkim interesima, što se, kaže, videlo i sa beogradskim izborima, dok neki, kako je primetio, sa koliko god i kako god da izgube oni bi da izgube ponovo i to još gore i sa većom razlikom, a možda do 2020. godine skupe zajedno 20 odsto glasova. Dodao je i da je opozicija htela da im puna kasa Beograda padne u ruke, dok ih drugi rezultati izbora u druguim mestima i ne interesuju.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na pitanje novinara kako komentariše podršku Hrvatske i Slovenije Kosovu kada je reč o EU integraciji, Vučić je prokomentarisao: A šta ste drugo očekivali, dodajući za Sloveniju da je pojačala retoriku jer će i njih neko sutra da pita da li će 50.000-60.000 Srba u toj državi dobiti status nacionalne manjine.

- A mi ćemo ih svakako pitati - rekao je Vučić.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na novinarsko pitanje podržava li promenu imena Zrenjanina u Petrovgrad, Vučić je rekao da se time ne bavi i da će biti onako kako građani odluče, pa se onda obratio gradonačelniku: "Čedo, imaš problem sa vodom i grejanjem, ti to sredi a ja ću da se bavim putevima... Inače kad sam pričao sa gradonačelnikom čini mi se da je on naklonjen promeni...

O opoziciji

Vučić je kazao da su lideri opozicije danas rekli pomoćniku državnog sekretara SAD Vesu Mičelu koji je u poseti Beogradu, da on, Vučić, treba da rešava kosovski problem, da bi ga "na tome srušili".

"Dvojica lidera opozicije su mi već javila šta su pričali s Mičelom danas na sastanku. A tema je bila da puste mene da rešim kosovski čvor, jer svi znamo da Kosovo mora da dobije nezavisnost. Dajte Vučiću 'vruć krompir', a onda ćemo ga na tome srušiti", kazao je Vučić novinarima u Zrenjaninu.

Dodao je da svaki strani zvaničnik može da se u Srbiji sastane s kim želi, a da je "problem" s domaćom opozicijom što "mnogi od njih državu ne osećaju kao svoju, već razmišljaju kako da sednu fotelju".

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Srbija je demokratska zemlja u kojoj "svako može sa svakim da razgovara", ali će američkom diplomati Vesu Mičelu posle razgovora sa opozicijom u Srbiji biti jasno zašto mi je olakšan posao sa političkim protivnicima, rekao je redsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Zrenjaninu .

Dok želim oni neće da pobede, to ne zavisi od njih uopšte, već od naroda, onog sekunda kada se budem povukao, onda će možda moći da se takmiče sa nekima, ali će i onda da izgube jer su loši, jer su učinili sve najgore za svoju zemlju, rekao je Vučić novinarima.

Na pitanje o bivšem gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu i njegovom bogatstvu, Vučić je rekao da Đilasovo bogatstvo nije 25 miliona evra, već je to je samo njegova imovina koju je morao da prijavi.

Ko zna koliko je bogatstvo njegovih firmi, a dok je bio na vlasti prihodi su uvećani za 11.325 odsto, rekao je Vučić.

Jedna od najmoćnijih televizija u kablovskom spektru nalazi se na upravljaču na mestu broj jedan, i ne mogu to da promenim na svom televizoru, da ne budu jedan, rekao je Vučić upitavši, koliko je puta Đilas u jednoj "fašističkoj zemlji" bio gost, a "fašistički diktator" nijednom.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vučić je istakao i da su njegovim protivnicima na RTS spuštali reglere kako bi on bio fini gospodin, a ostali "stoka koja dobacuje".

Njihov je problem, problem svih naših protivnika i problem njihovih medijskih poslenika i satrapa, što znači saradnika, onih koji im pomažu u tom poslu, je pre svega što mi imamo rezultate, ne plašimo se istine i pitanja, rekao je Vučić.

On je, a pitanje o delu opozicije da se raspiše referendum o Kosovu i Metohiji, rekao da oni za čije vreme se Crna Gora odvojila od Srbije i Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost sada zahtevaju referendum.

U to vreme nije bio Vučić na vlasti, nego ti koji danas traže referendum, a saterali su nas u ambis, dodao je.

Nama je važno kompromisno rešenje, da i jedni i drugi budemo nezadovoljni. Sačuvaćemo mir i stabilnost i obraz naše zemlje. Jesmo za kompromis, ali nikome nećemo dozvoliti da ponižava Srbiju, napomenuo je predsednik Srbije.

(Kurir.rs/FoNet, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VUČIĆ OTVORIO ŠAMPANJAC! Ovako su naprednjaci proslavili pobedu na izborima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track