GLEDAO JE MOJU ĆERKU KAKO RASTE PA JE NAPAO: Nakon priče o sekretarici počele da se javljaju napastvovane žene! REAKCIJA PREDSEDNIKA OPŠTINE BRUS ĆE VAS ZAPREPASTITI
Foto: Youtube Printscreen

skandal dobija sve veće razmere

GLEDAO JE MOJU ĆERKU KAKO RASTE PA JE NAPAO: Nakon priče o sekretarici počele da se javljaju napastvovane žene! REAKCIJA PREDSEDNIKA OPŠTINE BRUS ĆE VAS ZAPREPASTITI

Politika -

Poznajemo se, odrasli smo zajedno, gledao je moju ćerku kako raste, a onda ju je napastvovao - priča Andreja Bojić, otac Snežane Bojić, još jedne žrtve predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke.

Nakon što je svetlost dana ugledala ispovest Marije Lukić, Jeličićeve sekretarice koja je godinama trpela seksualno uznemiravanje i ucene šefa da bi joj obezbedio napredovanje u karijeri, javio se i Andreja Bojić iz sela Žunje kod Brusa. On je ispričao jezivo iskustvo koje je njegova ćerka doživela sa Jeličićem i kako je srećom izbegla da bude silovana, ali posle čega je završila na psihijatriji.

- Jeličića poznajem ceo život, iz školskih dana, preko lopte. Kada je Snežana diplomirala, bila je dugo bez posla. Pitao sam ga da li ima neko mesto za nju, ne treba ni plata, ništa, samo da joj malo podignem moral. On je zaposlio u Narodnoj biblioteci u Brusu - navodi Bojić.

Snežana je 1. juna 2017. godine počela da radi, a 1. septembra je dobila otkaz nakon niza neprijatnosti i uznemiravanja koje je trpela.

- Štipkao ju je, dodirivao, govorio joj “hajde da se volkamo, a da tata ne zna”. Snežana je sve rekla mojoj supruzi, pošto se stidela da to sa mnom podeli. Majka joj je rekla da izbegava Jeličića i da bude profesionalna - priča Bojić koji je pre nekoliko dana lično podneo krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Brus kako bi na taj način novih neprijatnosti poštedeo ćerku.

Međutim, pritisci su bili sve veći. Jednog dana Jeličić je došao na Snežanino radno mesto i pitao je da mu skuva kafu, što je ona prihvatila. Odmah su, međutim, počeli lascivni komentari i pozivi da budu intimni. Devojka nije mogla da izdrži:

- Kako vas nije sramota od mog tate?

Ovo pitanje, kako tvrdi Andreja Bojić, razjarilo je Jeličića koji je zaključao vrata i napastvovao Snežanu. Nije uspeo da je siluje jer se otimala, ali su lekari konstatovali podlive na grudima i butinama.

Jeličić joj je potom pretio da ništa ne govori ocu.

- Zvalo me je moje dete, moje zlato, rekla je da me čeka kod česme u centru - kroz suze se priseća Bojić dana kada mu se ćerka javila nakon što se istrgla Jeličiću. Posle toga, Snežanu je 20 dana vodio po lekarima. Devojka je na kraju završila na psihijatriji gde je provela 12 dana.

- Neću da ćutim, ne mogu. Ja sam čovek seljak, srednjoškolac, ali kuražan, hrabar i ja moram da zaštitim svoje dete. Ne mogu ovo da prećutim. Zato sam lično podneo krivičnu prijavu, pokušavam da poštedim svoje dete koliko god mogu - navodi Bojić kojem su tokom razgovora više puta krenule suze.

Ponudili smo mu, da bismo zaštitili njega i njegovu porodicu budući da potiču iz male sredine, da ne pišemo celo ime i prezime već inicijale, ali Bojić je bio izričit.

- Snežana i ja govorimo istinu, nemamo šta da krijemo, ovo nije naša sramota, stavite cela imena.

foto: Printscreen

Sekretarici 15.000 lascivnih poruka

Marija Lukić koja je dve godine radila kao Jeličićeva sekretarica je od svog šefa dobila preko 15.000 SMS-ova u kojima je poziva da budu intimni. Jednom prilikom, kako nam je ispričala, Jeličić ju je privukao na silu k sebi i poljubio u usta. Predsednik opštine Brus rekao je da ovo sve nije tačno i da je Lukićeva poruke slala sama sebi.

Policija ne štiti Jutku, ljudi se plaše da prijave

Milutin Jeličić pretio je žrtvama i pozivao se na svoje, navodne, veze u policiji, ali i politici. Andreja Bojić, međutim, insistira na tome da policija u Brusu ne štiti Jeličića.

- Imamo časnog i čestitog načelnika policije. Jeličića do sada niko nije štitio. Problem je u ljudima koji ne prijavljuju ovakve stvari, a ne prijavljuju jer misle da je sramota - navodi Bojić.

Jeličić: Nije tačno, ona je htela da zapali biblioteku

Milutin Jeličić Jutka rekao je da je njegova sekretarica Marija Lukić sama sebi slala poruke.

Na konstataciju da se javila i Snežana Bojić, koja je poverila da je imala slično iskustvo, on je rekao da je “Snežana psihički bolesnik”.

- Ona je dobila otkaz jer je htela da upali biblioteku, a njen otac Andreja je silovao neku ženu. I ja ću da podnesem kontrakrivičnu prijavu protiv njih - rekao je Jeličić.

Na konstataciju da se javilo još žena koje ga optužuju za seksualno uznemiravanje i napastvovanje, i na pitanje zašto bi sve te žene lagale, Jutka je odgovorio:

- Zato što ne mogu sve da ih zaposlim.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) O OVOME SU RAZGOVARALI VUČIĆ I MIČEL!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track