BRANKO RUŽIĆ: Najbolji spomenik Miloševiću su Rezolucija 1244 i Republika Srpska
Foto: Zorana Jevtić

funkcioner sps

BRANKO RUŽIĆ: Najbolji spomenik Miloševiću su Rezolucija 1244 i Republika Srpska

Politika -

Najbolji spomenik Slobodanu Miloševiću je Rezolucija 1244 i Republika Srpska, kaže funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić i dodaje da se danas mnogi pozivaju na ono što je Milošević uradio.

Upitan da li kao mlad političar smatra da je potrebno podići spomenik Miloševiću on je rekao da se zalaže da u Srbiji nema podela koje se stalno pominju, jer se Miloševićeva smrt i ubistvo Zorana Đinđića nekako poklapaju.

"Mislim da je Srbiji dosta podela. Mislim da je Milošević istorijska ličnost i to svi znaju. Ako je dobijao referendumsku podršku u poslednjoj deceniji (svoje vlasti) ne znam šta je sporno da inicijatorima dozvolite da podnesu zahtev da se izgradi spomenuk", rekao je Ružić za TV Prva.

On je dodao da su najbolji spomenici Miloševiću Dejtonski i Kumanovski sporazum - Republika Srpska i Rezolucija 1244 na koju se, kako kaže, danas mnogi pozivaju.

"Naravno da je imao grešaka kao svaki živ čovek. Oni koji ne rade i sede u foteljama i kritikuju, neće proizvesti nikakav efekat", zaključio je Ružić.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PITALI SMO BEOGRAĐANE DA LI TREBA PODIĆI SPOMENIK ĐINĐIĆU I MILOŠEVIĆU?! Njihovi odgovori će vas iznenaditi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track