Najnovije vesti

POPOVIĆ: Kosovo nikad neće postati član UN

GODIŠNJICA BOMBARDOVANJA

POPOVIĆ: Kosovo nikad neće postati član UN

Politika

Srbija nikada neće dati Kosovo i ono nikada neće postati članica Ujedinjenih nacija, poručio je ministar za inovacije i tehnološki Nenad Popović, koji je položio venac na spomenik maloj Milici Rakić, poginuloj u NATO bombardovanju koje je počelo na današnji dan 1999. godine.

„Srbija je spremna na razgovore sa svima, ali danas, 19 godina posle ovog zločinačkog bombardovanja i ubijanja nedužnih civila i dece, poručujemo svima: Srbija nikada neće dati Kosovo i ono nikada neće biti članica UN“, rekao je Popović.

On je podsetio da je u bombardovanju Srbije, NATO ubio hiljade civila, među kojima i decu, i naneo ogromnu materijalnu štetu koja se meri desetinama milijardi evra.

„I danas se nastavljaju pritisci da Srbija postane član NATO-a, da svoje Kosovo i da uvedemo sankcije Rusiji. Srbija neće pristati ni na kakve ucene. Srbija ima svoju vladu, ima svog predsednika. Ni predsednik ni vlada neće podleći nikakvim pritiscima“, podvukao je Popović.

Istakao je da će Srbija čuvati svoja tradicionalna prijateljstva i sa Rusijom i sa Kinom, „naravno zadržavajuci pravo da sa svima ima iskljucivo korektne, dobre i ravnopravne odnose“.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...