Najnovije vesti

SRBI DRŽE PARASTOS, KOSOVSKI LIDERI SLAVE: Hvala NATO na oslobođenju
Foto: EPA

SRAMOTAN TRASNPARENT U PRIŠTINI

SRBI DRŽE PARASTOS, KOSOVSKI LIDERI SLAVE: Hvala NATO na oslobođenju

Politika

Dok su u srpskim sredinama na Kosovu služeni parastosi u znak sećanja na ubijene tokom NATO bombardovanja, privremene institucije u Prištini danas izražavaju zahvalnost NATO-u.


Kako prenosi RTK2, na objektu kosovske vlade postavljena je zastava na kojoj piše "Hvala NATO", a za "nezamenljivu ulogu za oslobođenje".


Zvanicnici iz Prištine takođe su uputili poruke zahvalnosti NATO-u, a kosovska vlada objavila je poruku premijera Ramuša Haradinaja.


On u poruci kaže da je 24. marta 1999. označen pocetak "nove istorije Kosova".

 

foto: kossev.info


Haradinaj navodi i da će "ljudi na Kosovu" uvek biti zahvalni Sjedinjenim Državama, NATO-u, predsedniku Bilu Klintonu, sekretarki Medlin Olbrajt, generalu Vesliju Klarku, bivšem britanskom premijeru Toniju Bleru i "čitavom demokratskom svetu koji je doprineo slobodi Kosova", saopštavaju iz njegovog kabineta.


Haradinaj, koji je i tokom bombardovanja komandovao jedinicama OVK-a i protiv kojeg su srpske vlasti podigle optužnicu, juce je zajedno sa komandantom KFOR-a, Salvatorem Kuočijem, položio i vence na spomenik vojnika KFOR-a, u "znak poštovanja" prema, "nezamenjivom doprinosu KFOR-a u uspostavljanju mira i bezbednosti" na Kosovu, navodi RTK2. U Glođanima je danas održana i, za prištinske vlasti, centralna manifestacija "Epopeja Dukađinija" i "komemorativni skup svim palim borcima".


Na drugoj strani, širom Kosova i centralne Srbije služeni su parastosi u znak secanja na ubijene tokom bombardovanja NATO-a, koje je zapocelo na današnji dan pre 19 godina i trajalo 78 dana.

 

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Kossef.info)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...