Najnovije vesti

(FOTO) ZAVRŠEN SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić i Đurić razgovarali s predstavnicima Srba s Kosmeta, Srpska lista donela odluku
Foto: Marina Lopičić

Na Andrićevom vencu

(FOTO) ZAVRŠEN SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić i Đurić razgovarali s predstavnicima Srba s Kosmeta, Srpska lista donela odluku

Politika
1 / 7 Foto: Marina Lopičić

BEOGRAD - Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srpske liste, završen je oko 12.30 časova. 

Sastanku, koji je počeo oko 11 prisustvovali su i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar predsedništva Nikola Selaković. Novinarima su se potom obratiti Đurić i predsednik Srpske liste Goran Rakić, koja je donela odluku izađe iz kosovske vlade u Prištini.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u 11 sati započeo je razgovore s političkim liderima Srba sa severa Kosova, predstavnicima Srpske liste.

foto: Marina Lopičić

Tema razgovora bila je aktuelna situacija i sve posledice jučerašnjih događaja u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, kako bi predstavnici Srpske liste mogli da procene i odluče da li će ostati u kosovskoj vladi.

foto: Marina Lopičić

To pitanje otvoreno je juče posle brutalnog hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i gotovo linča kojem su ga izložili kosovski specijalci juče, vodeći ga kroz Prištinu do svog sedišta.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je jutros da će predstavnici te liste odluku doneti nakon konsultacija sa Vučićem. On je rekao i da su se srpski građani protekle noći samoorganizovali i ponovo na severu KiM postavili barikade.

foto: Marina Lopičić

Šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uhapšen je juče u Kosovskoj Mitrovici, kada je policija upala u prostorije Mitrovačkog dvora, gde se održavao okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Đurić je posle prebačen u Prištinu, a nešto kasnije proteran u centralnu Srbiju. Prilikom hapšenja Đurića policija je bacala šok bombe i suzavac. Prema podacima KBC-a u Kosovskoj Mitrovici, u ;napadu albanskih specijalnih snaga povredjeno je ;32 ;gradjana koji su se u trenutku hapšenja direktora Djurića nalazili u i ispred zgrade Mitrovačkog dvora.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Marina Lopičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...