BRUTALNO NASILJE NAD SRBIMA: Srpski ministar Nenad Rikalo završio na intenzivnoj nezi
Foto: Zoran Šaponjić

Specijalci ROSU povredili desetine građana

BRUTALNO NASILJE NAD SRBIMA: Srpski ministar Nenad Rikalo završio na intenzivnoj nezi

Politika -

On ima povrede abdomena, na intenzivnoj je nezi, a njegovo stanje je stabilno, rekao je dr Milan Ivanović, direktor KBC Kosovska Mitrovica

Nenad Rikalo, ministar poljoprivrede u vladi Kosova, teško je povređen u neredima u Kosovskoj Mitrovici pre dva dana, tokom hapšenja Marka Đurića.

foto: Zoran Šaponjić

On je zadržan u bolnici, a prema rečima dr Milana Ivanovića, direktora Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica, Rikalo ima povrede abdomena, na intenzivnoj je nezi, a njegovo stanje je stabilno. Pored Rikala, povređena je još 31 osoba.

- U bolnici je sinoć zbrinuto 32 povređenih - 17 je zbrinuto na oftalmologiji zbog povreda nanetih uglavnom suzavcem, biber-sprejom, ali bilo je i ozbiljnih povreda, kao što je erozija rožnjače. Njih 13 je primljeno na hirurško i dvoje na ortopedsko odeljenje - rekao je Ivanović i dodao da je njih petoro imalo teže povrede glave, toraksa, stomaka, slabinskog predela i karlice.

Željko Jović, zamenik direktora Kancelarije za KiM, smešten je u bolnicu s povredama karlice i ekstremiteta, a bilo je i onih koji su odbili da ostanu na lečenju, poput Zorana Todića, predsednika opštine Leposavić, i Ivana Milojevića, savetnika premijera, koji je imao povredu oka i toraksa.

foto: Zoran Šaponjić

Todić je za Kurir otkrio da su ga dvojica maskiranih oborila na pod i šutirala čizmom u lice.

- Osetio sam blato na licu koje je spalo s čizme... Rušili su sve oko sebe, a onda sam dobio još jedan, strahovit udarac nogom u kuk... Sećam se i gaženja blatnjavom čizmom po temenu - naveo je Todić.

U severnoj Mitrovici juče je bilo mirno, ali su ljudi bili uznemireni. Sve barikade na putu Raška-Priština u mestu Rudare, koje su građani postavili posle hapšenja Đurića, uklonjene su juče popodne.

Kurir / Z. Š. - K. B.

Foto: Zoran Šaponjić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NEZAPAMĆENA TORTURA NA KIM, SRPSKI ZVANIČNICI NA ŽESTOKOM UDARU: Ovako su specijalci ROSU primenjivali brtutalnu silu u Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track