Najnovije vesti

DO LETA ZAVRŠETAK RADOVA: Počela rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića u četiri faze
Foto: Dado Đilas

VREDNOST projekta 100 MILIONA DINARA

DO LETA ZAVRŠETAK RADOVA: Počela rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića u četiri faze

Beograd

BEOGRAD - Radovi u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, na delu od kružnog toka u ulici Neznanog junaka do Ulice Mihaila Avramovića počeli su jutros a vrednost radova je 100 miliona dinara.

"Na osnovu prethodno izrađenog projekta JKP 'Beograd put' će kompletno zameniti i ojačati kolovozne konstrukcije u dužini od jednog kilometra u oba smera. Ujedno će biti zamenjeni ivičnjaci i izrađen novi trotoar u smeru ka ulici Neznanog junaka, a po završetku radova će i svi slivnici biti izmešteni sa kolovoza", kazao je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je naglasio da je Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića samo još jedna od velikih gradskih saobraćajnica u koje prethodnih decenija nije dovoljno ulagano.

"Dugo vremena nije rađeno ni investiciono održavanje, niti je rađena rekonstrukcija ove deonice, a postojeća kolovozna konstrukcija nije dimenzionisana za sadašnje saobraćajno opterećenje, zbog čega je učestalo urušavanje kolovoza. Zbog toga su česti slučajevi ulegnuća, kolotraga i mrežastih oštećenja koje nije moguće održavati kroz redovan sistem saniranja", rekao je on.

Ovakvih saobraćajnica ima dosta jer je proteklih decenija preskočen investicioni period održavanja, ukazao je gradski menadžer.

Pojava oštećenja na kolovozu koja su vidljiva u prethodnih par godina su posledica ranijeg nekvalitetnog investicionog ulaganja u gradske saobraćajnice.

Radovi će se izvoditi u četiri faze, a planirano je da traju četiri meseca.

U okviru prve faze radova za saobraćaj će biti zatvorena deonica između ulica Majora Jagodića i Neznanog junaka u smeru ka kružnom toku, pri čemu će se saobraćaj odvijati dvosmerno na delu od Neznanog junaka do Majora Jagodića.

Ova faza radova trajaće mesec dana, a u drugoj fazi koja će takođe trajati mesec dana biće zatvorena deonica od Mihaila Avramovića do Dedinjske.

Po njihovom završetku izvodiće se radovi u trećoj i četvrtoj fazi pri čemu će se zatvarati iste deonice ali u smeru od ulice Neznanog junaka ka ulici Mihaila Avramovića, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Investitor radova su JP "Putevi Srbije".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas, ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...