Ana Brnabić: Imamo preča posla od rekonstrukcije Vlade Srbije
Foto: Fonet

Vlada i Skupština istrajni u reformi decenije

Ana Brnabić: Imamo preča posla od rekonstrukcije Vlade Srbije

Politika -

Premijerka Ana Brnabić i ministarka Zorana Mihajlović sa direktorom Republičkog geodetskog zavoda Borkom Draškovićem najavili mnogo lakši upis u knjige

Rekonstrukcija Vlade u ovom trenutku apsolutno nije tema, jer imamo mnogo preča posla. O tome nećemo razgovarati dok situacija ne bude stabilna i dok se ne uspostavi nacionalno jedinstvo o prioritetima, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Situacija na Kosovu nije dobra, nestabilna je i jedino što nam je potrebno jeste nacionalno jedinstvo - izjavila je Brnabićeva u Republičkom geodetskom zavodu, koji je posetila zajedno sa ministarkom Zoranom Mihajlović.

Posvetiti se budućnosti

Prema rečima premijerke, Vlada Srbije sada treba potpuno da se posveti budućnosti.

- Ne možemo da sedimo i kukamo kako se Priština odnosi prema partnerima, na to ne možemo da utičemo, ali možemo na to koliko je Srbija jaka - naglasila je premijerka.

Zorana Mihajlović je najavila da će donošenjem novog zakona građani i investitori upisivanje nekretnina završavati na jednom mestu, kod javnog beležnika.

Ona je rekla da je predlog izmena Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova upućen u Skupštinu Srbije i da će se, kada se usvoji, „čitav postupak upisa odvijati elektronski“.

- Reforma katastra je nastavak reforme decenije, uvođenja e-dozvola, koja je zaista bila revolucionarna - rekla je Mihajlovićeva.

Uskoro novih 567 radnika

Premijerka Ana Brnabić istakla je da je reforma katastra jedna od najkompleksnijih reformi kojom se Vlada Srbije bavi.

Direktor RGZ Borko Drašković zahvalio je Vladi Srbije „na podršci zbog kadrovskog jačanja ove institucije“.

- Odobrenjem Vlade 4. aprila biće raspisan konkurs za prijem 567 novih radnika kako bi RGZ kadrovski ojačao - rekao je Drašković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track