MALOLETNICI KOJI SU UREĐIVALI NALOG DROGA SRBIJA: Znali da greše, hteli su da budu popularni!
Foto: PrintScreen

PRIZNALI

MALOLETNICI KOJI SU UREĐIVALI NALOG DROGA SRBIJA: Znali da greše, hteli su da budu popularni!

Društvo -

Na profil „Droga Srbija“ 17-godišnjaci postavljali fotografije sa 100 računara pa resetovali telefone kad je profil ugašen

Dvojica maloletnika iz Beograda koji su osumnjičeni da su uređivali Instagram nalog „Droga Srbija“, na kojem su osam dana postavljali fotografije dece sa opojnim drogama, na saslušanju su tvrdili da su sve to radili jer su želeli da budu popularni, saznaje Kurir iz istrage.

Kako saznajemo, nijedan od 17-godišnjaka koji su priznali krivicu nisu ranije bili u sukobu sa zakonom.

-Oni nisu narkomani niti imaju ikakve veze s rasturanjem droge. Maloletnici su sve vreme znali da je to što rade zabranjeno, o čemu govori i to što su, nakon što im je profil ugašen, resetovali svoje telefone i vratili ih na fabrička podešavanja - kaže izvor Kurira iz istrage.

foto: PrintScreen

Posebno je intresantno to što su mladići zabranjene sadržaje postavljali sa više od 100 IP adresa.

-Fotografije dece s drogom kačili su sa više od 100 različitih uređaja, računara, telefona, tableta. Gde god su našli neki uređaj, oni su kačili šta god su dobili, bez ikakve selekcije. Dobijali su čak i fotografije iz inostranstva. U srednjoj školi u koju idu reklamirali su profil među đacima, ali nisu priznali da je njihov - kaže naš sagovornik i dodaje da osumnjičeni maloletnici potiču iz normalnih porodica, pa su im roditelji sada u šoku.

Krivično delo omogućavanja uživanja opojnih droga, za koje se sumnjiče dvojica mladića, jednako je propagiranju nasilja i pornografije.

E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja