IZ PRIVATNIH RAZLOGA: Ambasador Tanasković traži da se vrati u Beograd i bude razrešen dužnosti
Foto: Fonet

Ambasador Srbije pri Unesku

IZ PRIVATNIH RAZLOGA: Ambasador Tanasković traži da se vrati u Beograd i bude razrešen dužnosti

Politika -

BEOGRAD - Ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković zatražio je da bude razrešen te dužnosti, pre svega iz privatnih razloga.

Prema navodima lista, Tanasković je još prošlog leta tražio da se reši njegov status, odnosno da se penzioniše, kako bi na Filološkom fakultetu mogao da dobije titulu profesora emeritusa, što može samo kao penzioner.

foto: Beta/Milan Obradović

"Lične stvari postoje, i to jeste prvobitni motiv povratka, ali nije tajna i da je ambasador Tanasković već neko vreme nezadovoljan tretmanom koji ima u Ministarstvu spoljnih poslova", tvrdi izvor lista iz Ministarstva.

Prema pisanju lista, došlo je do administrativnih problema i to nije realizovano, a Tanaskoviću se tim povodom niko nije javio od avgusta prošle godine. Tanasković je, navodi list, poslao telegram predsedniku, premijerki i šefu diplomatije Ivici Dačiću, u kome ističe da želi da se vrati u zemlju nešto ranije zbog privatnih razloga.

foto: AP

Dačić je rekao da je razgovarao sa Tanaskovićem i da to mora da bude rešeno brzo.

"Moramo da vidimo. On je dobar ambasador zato što je intelektualac, ali može i operativno da radi. A Unesko je takvo telo da moraš i jedno i drugo. Pričaću sa ambasadorom Tanaskovićem i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, to mora da bude rešeno u kratkom roku", kazao je Dačić.

foto: AP

(Kurir.rs/Tanjug/Blic/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track