MASOVNO TUCANJE U SKUPŠTINI SRBIJE: Poslanici se izmirili preko jaja
Foto: Dragana Udovičić, Vladimir Šporčić

VASKRŠNJI TURNIR: VLAST I OPOZICIJA IPAK ZAKOPALI RATNE SEKIRE

MASOVNO TUCANJE U SKUPŠTINI SRBIJE: Poslanici se izmirili preko jaja

Politika -

Pomirenje Narodni tribuni zbog najvećeg hrišćanskog praznika zaboravili na svakodnevno prepucavanje

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs povezao je političke protivnike u Skupštini Srbije, pa su tako poslanici vladajuće koalicije i opozicije rešili da u prazničnoj atmosferi zakopaju ratne sekire i odmere snage kuckajući se jajima. Iako je najuzbudljiviji dvoboj bio između poslanica SPS i SRS Stefane Miladinović i Vjerice Radete, koje su maltene imale jaja identične jačine, obraz socijalista ipak je osvetlila Miladinovićeva.

foto: Marina Lopičić

GORDANA ČOMIĆ (DS) VS MARIJA OBRADOVIĆ (SNS)

ZAMENILE BOJE

Umesto da izaberu jaja ofarbana u duhu stranke iz koje dolaze, poslanica SNS Marija Obradović za sebe je odabrala žuto jaje, dok je poslanica DS Gordana Čomić izabrala plavo. U žaru borbe Obradovićeva je prva proglasila izjednačen rezultat - 1:1, ali ju je poslanica demokrata brzo ispravila.

- 2:1 - rekla je Čomićeva i dodala: „Žuto pobedilo“.

Nakon što je pobedilo jaje žute boje koje je odabrala Obradovićeva, poslanica SNS u šali je dobacila:

- Svašta može da znači to žuto jaje.

Čomićeva i Obradovićeva su potom jedna drugoj čestitale Vaskrs i poželele sve najbolje, a pobedničko žuto jaje ostalo je u vlasništvu poslanice SNS.

foto: Dragana Udovičić

STEFANA MILADINOVIĆ (SPS) VS VJERICA RADETA (SRS)

RADIKALKA LIZNULA JAJE

Nakon što je poslanica SRS Vjerica Radeta simbolično odabrala jaje plave boje, isto je uradila i poslanica SPS Stefana Miladinović, koja je iz korpice izvukla crveno. Kako je političko, ali i životno iskustvo na strani Radete, ona je prva „tukla“, ali je pre toga liznula vrh kako bi se uverila da je sve spremno. Ne skidajući osmeh s lica, Radeta je primetila da je njena mlađa koleginica toliko stegla jaje da se ono u jednom trenutku nije ni videlo.

- Vidi kako ga je sakrila - rekla je Radeta i pretrpela prvi udarac. Miladinovićeva je brže-bolje sebe proglasila pobednicom, ali je Radeta dodala:

- Ne, ne, nisi pobedila, jedan jedan je sada.

Iako je izgledalo da će poslanica SPS pretrpeti poraz, ipak je ostala bolja, jer joj je jedna strana jajeta ostala neoštećena.

- Bar nisam izgubila kao neki - rekla je Miladinovićeva, aludirajući na stranačkog kolegu Dejana Radenkovića, koji je prethodno izgubio.

foto: Privatna Arhiva

Maja Gazdić, gradska odbornica SNS

MAJA OFARBALA JAJA

Odbornica SNS u Skupštini Beograda Maja Gazdić kaže da je Vaskrs za nju porodičan praznik.

- Tradicionalno ću ga provesti u krugu porodice uz svečanu trpezu i vaskršnja jaja. Sestra Ivana i ja na Veliki petak pomažemo mami u farbanju jaja. Farbamo ih prirodnom i tradicionalnom tehnikom u lukovini, a ukrašavamo ih zlatnim ornamentima jer zlatna boja simbolizuje mudrost, osvetljenje i kvalitet. Želim da ovog Vaskrsa vaskrsnu i prave vrednosti, da ima više ljubavi i tolerancije, a manje mržnje i podela. Hristos voskrese! Srećan Vaskrs! - poručila je ova mlada odbornica, koja je inače izgubila u kucanju jajima od sestre.

foto: Kurir

VLADIMIR MARINKOVIĆ (SDPS) VS MILJAN DAMJANOVIĆ (SRS)

SKAKAO OD SREĆE

Naoružan pozitivnom energijom, poslanik SRS Miljan Damjanović izašao je na megdan potpredsedniku Skupštine i poslaniku SDPS Vladimiru Marinkoviću i pobedio ga očas posla. Kako bi dekoncentrisao svog protivnika, Damjanović je početak „meča“ okrenuo na šalu poručivši:

- Samo da se zna da je Vlada svoje bokserske rukavice nabavio u Americi, a ja u Rusiji (smeh).

Međutim, tu šali nije bio kraj, jer je Damjanović prilikom izbora jaja dobacio Marinkoviću:

- Evo, Vlada zove Rasima Ljajića da ga pita koju boju jaja da odabere (smeh).

Nakon što je Damjanović polomio Marinkoviću jaje, potpredsednik parlamenta prišao je radikalu i čestitao mu na pobedi. Damjanović je počeo da skače od sreće i svoje pobedničko jaje zadržao.

foto: Dragana Udovičić

DEJAN RADENKOVIĆ (SPS) VS ALEKSANDAR ŠEŠELJ (SRS)

LEPO OKRENI DU*E

Iako je poslanik socijalista Dejan Radenković izazvao mladog radikala Aleksandra Šešelja na dvoboj, u kucanju sa jajima izvukao je deblji kralj. Sin Vojislava Šešelja u potpunosti je izdominirao u vaskršnjem ringu, iako se pre početka kucanja požalio da mu je podmetnuto loše jaje.

- Kako je bezobrazan, meni je dao živo jaje (smeh) - dobacio je Šešelj.

- On već priprema teren da će da izgubi - uzvratio mu je socijalista.

- Baš sam ga odvalio - rekao je Šešelj Radenkoviću, dok mu je socijalista, videvši da gubi, dobacio: - Jaoo, čekaj, nemoj da udaraš sa strane, lepo okreni du*e... zadnji deo... kako se zove (smeh).

- Čoveče, otkinuo sam te već - rekao je Šešelj Radenkoviću, koji je i dalje ubeđivao mladog radikala kako izgleda pravilno kucanje.

- Predajem ti titulu, čestitam ti, dragi kolega. Na mlađima svet ostaje - poručio je Radenković.

Kurir / Sanja Đurić

Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo šta će Marko Đurić raditi na Kosovu i Metohiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja