VEČERA BEZ BOŠNJAKA: Izetbegović nije dobio poziv na sastanak sa Vučićem, Dodikom, Plenkovićem i Čovićem u Mostaru
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Nije pozvan

VEČERA BEZ BOŠNJAKA: Izetbegović nije dobio poziv na sastanak sa Vučićem, Dodikom, Plenkovićem i Čovićem u Mostaru

Politika -

MOSTAR - Član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović sastaće se večeras u Mostaru na privatnoj večeri s političkim predstavnicima, Srbije, Hrvatske i Republike Srpske, ali poziv za večeru nije dobio član prdsedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović, prenosi klix.ba.

Izetbegović nije pozvan na večeru s regionalnim liderima, koju organizuje član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović uoči privrednog sajma u Mostaru.

Tako će se s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem u ime BiH sastati samo funkcioneri HDZ i SNSD i to Dragan Čović, Borjana Krišto, Marinko Čavara i predsednik RS Milorad Dodik.

Analitičari ističu da je večera odlična prilika da se čelnicima susednih zemalja plasiraju kao dobre HDZ verzije izmena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Portal navodi da su neki predstavnici međunarodne zajednice bili neprijatno iznenađeni što na večeru s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i premijerom Bugarske Bojkom Borisovim nije pozvan predsedavajući Veća ministara BiH.

O "večeri bez Bošnjaka", akademik i univerzitetskim profesor Slavo Kukić kaže da je nelogično da na toj privatnoj večeri ne budu članovi kolektivnog šefa države, jer je kolektivni šef države pokrovitelj skupa.

(Kurir.rs / FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track