LETI PERJE: Ivica Dačić miri besne diplomate
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Cirkus u kc u Parizu

LETI PERJE: Ivica Dačić miri besne diplomate

Politika -

Ministarstvo spoljnih poslova šalje hitan tim kako bi smirio situaciju posle skandala u srpskom kulturnom centru

Pravi diplomatski skandal odjeknuo je u Francuskoj, nakon što je između direktora Kulturno-informativnog centra (KIC) u Parizu Radoslava Pavlovića i službenika Milovana Ćirovskog kulminirala žestoka svađa, zbog čega je morao da interveniše i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Zaprepašćen dešavanjima u prestonici Francuske, nakon što je u javnost dospela vest da je Pavlović pukao i oborio kompjuter, navodeći da ga već duže vreme dvojica ugovoraca opstruišu, sabotiraju, špijuniraju, šalju anonimna pisma, peticije, kvare opremu, tajno snimaju i fotografišu, Dačić je svojim saradnicima naložio da provere sve okolnosti u što kraćem roku.

- Naložio sam da Tončev (Novica) i Odalović (Veljko) idu sledeće nedelje u vanrednu kontrolu - poručio je Dačić za Kurir.

foto: Marina Lopičić, Dado Đilas

Da su međuljudski odnosi među našim službenicima, ali i diplomatama u Parizu, potpuno poljuljani, primer je sukob na relaciji Pavlović-Ćirovski, nakon kog je Pavlović od Ministarstva spoljnih poslova zatražio da odluči da li ima njihovu podršku i poverenje ili da bude povučen s mesta direktora.

- Ćirovski mi je opsovao majku i ja sam pukao, odgurnuo sto, srušio kompjuter i rekao mu da izađe napolje. Došao sam u Pariz da radim i podignem zapušteni Kulturni centar, a oni me maltretiraju i sapliću, odgurnu u prolazu, provociraju... Doveden sam na kraju u situaciju da moram da se branim. Kriv sam za incident, ali više nisam mogao da trpim - rekao je Pavlović za Kurir.

Upitan da li je istina da se zaključao u prostorije Kulturnog centra, Pavlović kaže:

- Nisam se zaključao, nego sam privremeno zatvorio KIC.

Podsetimo, loši odnosi vladaju i između Pavlovića i ambasadora Srbije u Parizu Rajka Ristića, koga Pavlović optužuje da štiti dvojicu ugovoraca.

Kurir / Lj. R. - S. M.

Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track