BALŠA BOŽOVIĆ: Ukoliko Šešelj ode u Hrtkovce, sami ćemo braniti svoje sugrađane!
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

POSLANIK DS

BALŠA BOŽOVIĆ: Ukoliko Šešelj ode u Hrtkovce, sami ćemo braniti svoje sugrađane!

Politika -

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je danas da će, ukoliko državni organi ne zabrane najavljeni miting Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima 6. maja, DS biti primorana da to uradi sama i zaštiti ljude kojima "Vojislav Šešelj ponovo preti proterivanjem i nasiljem".

"Njegova najava novog mitinga u Hrtkovcima, na 26. godišnjicu mitinga na kom je Hrvatima poručio da moraju da napuste Srbiju, upravo je posledica višednevnog ignorisanja njegovog ponašanja, iako su u više slučajeva državni organi bili dužni da reaguju", naveo je Božović u pisanoj izjavi.

On je dodao da je jedino preostalo da se gradjani sami štite od zla, u situaciji u kojoj država dozvoljava Šešelju da bude poslanik nakon što je osudjen u Hagu, u kojoj se ćuti na pretnje poslanicima Aleksandri Jerkov i Tomislavu Žigmanovu.

"Jasno je da oni koji vode državu i danas podržavaju Šešelja, bas kao i devedesetih, ali na to državni organi nemaju pravo. Teško je proceniti šta je licemernije - višednevno tolerisanje nasilničkog i kriminalnog ponasanja osudjenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, ili iznenadjenost i šokiranost kada je izazvao ozbiljan diplomatski incident izmedju Srbije i Hrvatske koji može da nanese štetu Srbiji", dodao je Božović.

Poslanik DS je dodao da će, ukoliko miting SRS u Hrtkovcima bude održan 6. maja, i predstavnici te stranke biti u tom selu jer ne žele da se povlače pred njima.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Najveći skandali u istoriji Skupštine Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track