BAHATI DAČIĆ: Za prvu klasu do Njujorka spiskao 750.000 dinara
Foto: Shutterstock, Zorana Jevtić

Široko Evo kako Ministarstvo spoljnih poslova troši

BAHATI DAČIĆ: Za prvu klasu do Njujorka spiskao 750.000 dinara

Politika -

Šef diplomatije je bukvalno razmazio svoje zaposlene, pa ovako neracionalno troše pare građana Srbije, kaže naš izvor

Ivica Dačić, šef diplomatije, ne mari za mere štednje, koje su još uvek na snazi, već nemilice troši državni novac. Naime, za samo jedan put u Ameriku Ministarstvo spoljnih poslova, na čijem je čelu Dačić, daje neverovatnih 750.000 dinara, otkriva Kurir!

- Ministarstvo je za put u Ameriku izdvojilo 750.000 dinara, što je oko 6.300 evra. Činovnici ministarstva idu biznis klasom, pa je zbog toga toliko visoka cena. Nečuveno je da se tako rasipa novac, ali u MSP izgleda ne mare za mere štednje. Sve i da je put bio neophodan, nisu morali baš biznis klasom da putuju. A ako se ovoliko troši za samo jednu delegaciju ministarstva, onda možete samo da pretpostavite koliko novca MSP mesečno potroši samo za putovanja - priča izvor Kurira i dodaje da je Dačić svoje zaposlene u MSP maltene razmazio, pa zato je moguće da se ovako neracionalno troši novac za let biznis klasom.

Inače, zanimljivo je da zaposleni u MSP putuju biznis klasom, dok su te privilegije ukinute srpskim ambasadorima. Upravo je Dačić pre tri godine odlučio da ambasadori neće više moći da se voze biznis klasom u avionima.

Kurir / E. K.

Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track