PALMA POČASNI KONZUL GRČKE U SRBIJI! Otvara se konzulat u Jagodini!
Foto: Kurir

PALMA POČASNI KONZUL GRČKE U SRBIJI! Otvara se konzulat u Jagodini!

Politika -

Ambasador Grčke u Srbiji Elias Eliadis saopštio je danas da će počasni konzul Grčke u Srbiji biti predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma. „ Želim da izrazim veliku zahvalnost što ćemo uskoro biti u mogućnosti da Dragana Markovića Palmu, velikog prijatelja Grčke, nazovemo i počasnim konzulom Grčke u Srbiji, jer smo tražili i dobili saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije, da otvorimo počasni konzulat Grčke u Srbiji u Jagodini. Siguran sam da će taj konzulat i počasni konzul gospodin Marković doprineti još boljem razvoju odnosa Grčke i Srbije“ rekao je danas ambasador Grčke u Srbiji, Elias Eliadis, u Muzeju Jugoslavije, gde je u okviru Grčkih dana u Beogradu postavljena izložba „Antička Grčka“.

DAČIĆ : PALMA JE TO ZASLUŽIO „Dragan Marković Palma je decenijama bio pravi počasni konzul Grčke u Srbiji, samo što do sada nije imao tu titulu, a sada će imati. Marković je mnogo uradio za razvoj odnosa Grčke i Srbije i proglašen je za počasnog građanina grčkog grada Katerini. On je toliko ljudi organizovao da letuju u Grčkoj da je zaslužio da stavi i srpsku zastavu na jedan deo grčke obale. On je apsoultuno zaslužio titulu počasnog konzula Grčke i siguran sam da će počasni konzulat Grčke, koji će biti otvoren u Jagodini, doprineti još boljem razvoju odnosa dve zemlje“ rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je takođe prisustvovao izložbi u Muzeju Jugosavije.

foto: Kurir

PALMA : DAČIĆ KAO TITO „Želim da se zahvalim Njegovoj ekselenciji ambasadoru Grčke u Srbiji Eliasu Eliadisu, što je saopštio da ću ja biti počasni konzul Grčke u Srbiji i da će počasni konzulat biti otvoren u Jagodini. Moja obaveza će biti ista kao što sam i pre radio samo sada sa još više emocija. Grčka je moja druga država i posebno mi je drago što je ova izložba otvorena u Muzeju Jugoslavije, gde je i Kuća cveća, koja je simbol u celom svetu.

foto: Kurir

Ivica Dačić radi ono što je radio Josip Broz Tito, a to je da miri Srbiju sa posvađanim zemljama i da pravi prijateljske odnose sa celim svetom, a od toga koristi imaju građani Srbije, jer dolaze investitori iz celog sveta u našu zemlju. Počasni konzulat u Jagodini pokrivaće četiri okruga, Pomoravski, Šumadijski, Rasinski i Braničevski, gde živi preko 1 500 000 ljudi. Vi znate da u Paraliji u Grčkoj već tri godine radi Kancelarija Jedinstvene Srbije koja se ne bavi politikom, već pomaže našim građanima „ rekao je budući počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma.

Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track