Najnovije vesti

MUP: SRS ponovo uručeno rešenje o zabrani skupa u Hrtkovcima

Saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova

MUP: SRS ponovo uručeno rešenje o zabrani skupa u Hrtkovcima

Politika

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je Srpskoj radikalnoj stranci ponovo uručeno rešenje kojim se zabranjuje njihov skup u Hrkovcima 6. maja.

 

"Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova postupila je u skladu sa presudom Upravnog suda kojom se zaključuje da je Uprava policije, kao drugostepeni organ u odlučivanju da se zabrani skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani, jer je prijava skupa bila nepotpuna", navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se da je Upravni sud nepotpunu prijavu obrazložio činjenicom da je nju potpisao predsednik sremskog Okružnog odbora SRS-a, iako se u prijavi navodi da Srpska radikalna stranka organizuje skup, a po mišljenju tog suda to lice ne može biti organizator.

 

Uprava policije je postupajući po presudi poništila prvostepeno rešenje kojim se ne dozvoljava skup SRS-a vratila predmet na ponovno odlučivanje uzimajući u obzir pravno tumačenje Upravnog suda koje je navedeno u presudi.

 

"Organizatoru je naloženo otklanjanje nedostataka iz prijave, što su oni i učinili. Nakon dopune prijave organizatoru je jutros ponovo uručeno rešenje kojim se zabranjuje skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima", navodi se u saopštenju MUP-a.

 

SRS je ranije danas saopštio da je Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu 30. aprila poništilo rešenje MUP-a o zabrani okupljanja Srpske radikalne stranke u nedelju, 6. maja u Hrtkovcima i da nakon te presude više ne postoji nijedan pravno valjan razlog za zabranu tog skupa.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...